Bookmark Förlag

Grundläggande kunskap om kostens inverkan på vår hälsa

Dela

Idag släpps "Ät dig frisk – revolutionerande forskning och enkla kostråd för ett längre och friskare liv". I boken sammanfattar läkaren William W. Li den omfattande internationella forskning som undersöker livsmedel med samma metoder som används vid framtagning av läkemedel. Resultaten presenteras i enkla och inspirerande kostråd, livsmedelslistor och recept.

Hälsa är ett aktivt tillstånd som kräver ständigt försvar. För att upprätthålla hälsan har kroppen fem avancerade självläkningssystem, bland dem immunförsvaret. Samtliga system påverkas av vad vi äter.

Tanken med Ät dig frisk är inte att ersätta mediciner, specialdieter eller läkarbehandlingar. Istället vill boken presentera vetenskapliga studier och rekommendationer som hjälper oss att ta beslut om vad vi ska äta för att främja kroppens självläkande funktioner.

”En ögonöppnare för vilken enorm potential som bioaktiva ämnen i vanlig mat faktiskt kan ha”, skriver vetenskapsjournalisten Henrik Ennart om boken i förordet.

Doktor William W. Li har gett ett TED-talk på ämnet som fått över 11 miljoner visningar. Han driver The Angiogenes Foundation som är knuten till 2018 års Nobelpristagare i medicin och arbetar internationellt för att sprida kunskap om kostens betydelse för vår hälsa. Han publiceras regelbundet i ledande vetenskapliga tidskrifter och föreläser på de främsta läkarutbildningarna över hela världen.

För översättning till svenska står Sandra Medin och Anna Olsson. 

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Itisam Ali första vinnaren av Bookmarks skrivtävling16.9.2022 14:33:15 CEST | Pressmeddelande

I maj utlyste Bookmark Förlag en skrivtävling med syftet att uppmuntra unga talanger att våga satsa på sitt skrivande. Att utse en vinnare blev svårare än väntat med över 130 inskickade bidrag. Men nu är tävlingen avgjord, och vinnaren av Bookmarks skrivtävling 2022 heter Itisam Ali, är 16 år och bor i Angered. Nu prisas hon med 10 000 kronor och ett VIP-besök på Bokmässan för sin novell ”Knutna kvinnor”. Nästa vecka åker hon till Göteborg för att gratuleras av förlag och författare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum