Bookmark Förlag

Grundläggande kunskap om kostens inverkan på vår hälsa

Dela

Idag släpps "Ät dig frisk – revolutionerande forskning och enkla kostråd för ett längre och friskare liv". I boken sammanfattar läkaren William W. Li den omfattande internationella forskning som undersöker livsmedel med samma metoder som används vid framtagning av läkemedel. Resultaten presenteras i enkla och inspirerande kostråd, livsmedelslistor och recept.

Hälsa är ett aktivt tillstånd som kräver ständigt försvar. För att upprätthålla hälsan har kroppen fem avancerade självläkningssystem, bland dem immunförsvaret. Samtliga system påverkas av vad vi äter.

Tanken med Ät dig frisk är inte att ersätta mediciner, specialdieter eller läkarbehandlingar. Istället vill boken presentera vetenskapliga studier och rekommendationer som hjälper oss att ta beslut om vad vi ska äta för att främja kroppens självläkande funktioner.

”En ögonöppnare för vilken enorm potential som bioaktiva ämnen i vanlig mat faktiskt kan ha”, skriver vetenskapsjournalisten Henrik Ennart om boken i förordet.

Doktor William W. Li har gett ett TED-talk på ämnet som fått över 11 miljoner visningar. Han driver The Angiogenes Foundation som är knuten till 2018 års Nobelpristagare i medicin och arbetar internationellt för att sprida kunskap om kostens betydelse för vår hälsa. Han publiceras regelbundet i ledande vetenskapliga tidskrifter och föreläser på de främsta läkarutbildningarna över hela världen.

För översättning till svenska står Sandra Medin och Anna Olsson. 

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Revolutionerande nystart 2020 med tre boknyheter!18.12.2019 15:53:40 CETPressmeddelande

Det nya året närmar sig med stormsteg och därmed ett nytt årtionde! Med varje nytt år så får man en känsla av nystart och en chans att ta tag i livet, men när är det bättre att faktiskt upprätthålla det än med ett nytt årtioende? I samband med det nya årtiondet presenterar Bookmark Förlag tre nya böcker som verkligen hjälper dig på traven att nå dit just du önska med dina nyårslöften och din nystart!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum