Bookmark Förlag

Grundläggande kunskap om kostens inverkan på vår hälsa

Dela
Idag släpps "Ät dig frisk – revolutionerande forskning och enkla kostråd för ett längre och friskare liv". I boken sammanfattar läkaren William W. Li den omfattande internationella forskning som undersöker livsmedel med samma metoder som används vid framtagning av läkemedel. Resultaten presenteras i enkla och inspirerande kostråd, livsmedelslistor och recept.

Hälsa är ett aktivt tillstånd som kräver ständigt försvar. För att upprätthålla hälsan har kroppen fem avancerade självläkningssystem, bland dem immunförsvaret. Samtliga system påverkas av vad vi äter.

Tanken med Ät dig frisk är inte att ersätta mediciner, specialdieter eller läkarbehandlingar. Istället vill boken presentera vetenskapliga studier och rekommendationer som hjälper oss att ta beslut om vad vi ska äta för att främja kroppens självläkande funktioner.

”En ögonöppnare för vilken enorm potential som bioaktiva ämnen i vanlig mat faktiskt kan ha”, skriver vetenskapsjournalisten Henrik Ennart om boken i förordet.

Doktor William W. Li har gett ett TED-talk på ämnet som fått över 11 miljoner visningar. Han driver The Angiogenes Foundation som är knuten till 2018 års Nobelpristagare i medicin och arbetar internationellt för att sprida kunskap om kostens betydelse för vår hälsa. Han publiceras regelbundet i ledande vetenskapliga tidskrifter och föreläser på de främsta läkarutbildningarna över hela världen.

För översättning till svenska står Sandra Medin och Anna Olsson. 

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Ny yogabok ger dig mer av sommaren30.5.2023 15:04:42 CEST | Pressmeddelande

Idag släpper Bookmark Förlag boken ”Yoga & meditation – släpp dig själv fri”, skriven av Josefine Bengtsson. Med mer än 60 olika yoga- och meditationsövningar får läsaren redskap att hitta frihet i sin kropp, i sitt sinne och i sitt liv. Faktadelen ger en djupare förståelse för den yogiska traditionen, och de illustrerande fotografierna från Roslagens skärgård inspirerar till att ge sig ut i naturen för att komma närmare sig själv.

Elsa Billgren levandegör Carl Larsson-gårdens inredning och historia i ny bok5.5.2023 08:44:56 CEST | Pressmeddelande

Det världsberömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons gård Lilla Hyttnäs i Dalarna har i över ett sekel inspirerat med sin färgstarka, unika och hemtrevliga inredning. Nu släpps boken "Ett hem: Carl och Karin Larssons värld" som levandegör gården på ett helt nytt sätt. Stylisten och inredaren Elsa Billgren har fått möjligheten att botanisera i de låsta skåpen, duka upp till långfrukost och fylla vartenda hörn i huset med färska blommor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum