Gudstjänst i samband med Riksmötets öppnande

Dela
Tisdag den 27 september kl 12.10 äger gudstjänst i samband med riksmötets öppnande rum i Storkyrkan. Representanter från hov och riksdag närvarar. Högtidstalar gör ärkebiskop Antje Jackelén


 – Ett val fokuserar med nödvändighet på olikheter; inför Gud är vi alla lika. Inför en ny mandatperiod och i nuvarande världsläge ger samlingen i kyrkan perspektiv och mod. Vi behöver samlas kring det som är centralt: medmänsklighet, människans värdighet, fred, rättvisa och försoning, säger Antje Jackelén, Svenska kyrkans ärkebiskop.

Gudstjänsten i samband med Riksmötets öppnande har en flerhundraårig tradition (se till exempel riksdagsordningen från 1723).

– Gudstjänsten utgör en angelägen tradition, vilken understryker de kristna grundvärden som vårt samhälle i mycket bygger på och visar på kyrkans roll som en bärande institution i samhället, säger Marika Markovits, domprost.

Gudstjänsten leds av domprost Marika Markovits och domkyrkokaplan Kristina Ljunggren. Musik framförs av S:t Jacobs Kammarkörunder ledning av Gary Graden samt domkyrkoorganist Mattias Wager, orgel.

För mer information kontakta;

Andreas Lindström, Stockholms domkyrkoförsamling

Telefon: 0732-50 83 77

Kontakter

Om

Stockholms Stift
Klara Södra Kyrkogata 1
103 25 Stockholm

https://www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift

Stockholms stift är det yngsta av Svenska kyrkans tretton stift och bildades 1942. Stiftets uppgift är att stärka de 61 församlingarnas förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Domkyrka är Storkyrkan i Gamla stan och biskop är sedan 2019 Andreas Holmberg.

Följ Stockholms Stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum