Umeå kommun

​Guitars – the Museum har fått bygglov på Folkets Hus

Dela

Guitars – the Museum har nu bygglov för nya museilokaler i Folkets Hus vind. Bygglovet innebär också en tillbyggnad mellan Folkets hus och gamla bibliotekshuset. Ombyggnaden och tillbyggnaden planeras att börja innan sommaren med planerad invigning vid årsskiftet.

Tillbyggnaden, i form av en länk mellan Folkets hus och gamla biblioteket (till vänster på skissen), kommer att göra muséet synligt.
 

Tillbyggnaden är en länk i två våningar som kommer att rymma butik och konferensrum. Det gör också att entrén till museet blir synlig. Tillbyggnaden uppförs med hög arkitektonisk kvalitet. Gångstråket mellan Nygatan och Vasaplan hamnar under länken och bibehålls som idag. Själva gitarrmuseet kommer finnas de ombyggda vindslokalerna. 

Ombyggnaden och tillbyggnaden planeras att börja innan sommaren med planerad invigning vid årsskiftet.

Mer information

Mikael Berglund (S) 
ordförande 
byggnadsnämnden 
070-559 71 84 
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M) 
vice ordförande 
byggnadsnämnden 
070-679 75 03 
ulrik.berg@umea.se

 

 

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Pojkar klättrar i studieresultat6.12.2018 14:26Pressmeddelande

Umeås elever i grundskolan har mycket goda kunskaper och jämfört med andra större städer är Umeå topp tre när det gäller faktiska studieresultat i åk 3, åk 6 och åk 9. Det visar Sveriges kommuner och landstings Öppna jämförelser för grundskolan 2018 där Umeå ingår i kommungruppen större städer. Jämfört med föregående år har pojkarna i åk 9 klart bättre resultat medan flickornas resultat i åk 9 sjunkit.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum