WSP

Gunnar Linder ny chef för WSP Systems

Dela

Gunnar Linder blir från 1 januari ny affärsområdeschef för WSP Systems med 800 medarbetare. Gunnar har hela 31 år inom WSP och han kommer närmast som regionchef för Systems i region sydväst. Gunnar efterträder Håkan Danielsson som blir ny vd för WSP Sverige.

Bilden får användas fritt av tredje part i samband med denna artikel. Foto: WSP
Bilden får användas fritt av tredje part i samband med denna artikel. Foto: WSP

Gunnar Linder började sin resa på WSP som biträdande konstruktör 1988. Han har därefter vuxit in i nya roller och i nationella och globala samarbeten.

– Jag har ägnat hela mitt vuxna liv åt WSP. Jag har alltid känt att jag fått nya utmaningar och att jag har kunnat påverka. Men det som fått mig att stanna så länge är människorna och vår unika företagskultur, säger Gunnar Linder.

Gunnar har de senaste 6,5 åren varit chef för Systems verksamhet i sydväst som under hans ledning växt med närmare 100 personer.

– Nyckeln till vår framgång är våra chefer och ledare. Vi är så pass lika varandra i den här branschen så det är samarbetet och mötet med människorna som gör att vi lyckats. Sen tror jag mycket på samarbete över alla gränser, mellan affärsområden, mellan regioner och mellan länder.

Gunnar Linder har själv varit särskilt involverad i WSPs globala satsning inom hälso- och sjukvård där WSP har en stark position.

– Vi blir allt mer sammanflätade globalt. Det har berikat min roll inom företaget och jag ser tydligt hur det hjälper oss att serva våra kunder ännu bättre.

I sin nya roll som affärsområdeschef för WSPs installationskonsulter ser Gunnar främst fram emot att kunna skala upp arbetet och dra nytta av de erfarenheter han har från tidigare roller och också från sin tid som kontorsansvarig för kontoret i Göteborg med drygt 600 medarbetare.

– Jag sitter nära verksamheten och vet hur medarbetare ibland slits mellan uppdrag. Vi behöver fortsätta utvecklas mer gemensamt som bolag och samarbeta ännu mer. Vi behöver också arbeta stenhårt för att fortsatt rekrytera, behålla och utveckla våra medarbetare samtidigt som vi befinner oss i en omställning med allt mer automatiserade processer. Vi ska både öka kvaliteten och effektiviteten för att göra våra kunder ännu nöjdare. Det ser jag fram emot!

Kontakter

Bilder

Bilden får användas fritt av tredje part i samband med denna artikel. Foto: WSP
Bilden får användas fritt av tredje part i samband med denna artikel. Foto: WSP
Ladda ned bild

Om

WSP
WSP
Arenavägen 7
12188 Johanneshov

010-7225000http://www.wsp.com

WSP är en av världens ledande rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling. Vi utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Med närmare 50 000 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. I Sverige har vi omkring 4 200 medarbetare.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Varannan pendlare tveksam till att återgå till kollektivtrafiken16.6.2020 06:37:00 CESTPressmeddelande

Användandet av kollektivtrafik har mer än halverats sedan coronautbrottet, både vad gäller privata ärenden och dagspendling. Och många kommer fortsätta avstå från kollektivtrafiken när pandemin ebbat ut och restriktionerna hävs, det visar en ny undersökning från analys- och teknikkonsultbolaget WSP. Glesare mellan säten och trängselinformation i realtid är de åtgärder som skulle öka tryggheten mest uppger de svarande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum