Åklagarmyndigheten

Häktning för misstänkt människorov hävd

Dela

Den person som har suttit häktad misstänkt för människorov i Grästorp, Västergötland, har släppts.

Den 14 februari försvann en 24-årig kvinna och den 18 februari häktades en man misstänkt för människorov. Mannen släpptes i eftermiddags och är nu helt avförd från utredningen.

– Vi har hela tiden jobbat med olika teorier eftersom det inte varit självklart att den misstänkte varit gärningsman, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare. Den sammantagna bilden som vuxit fram är att mannen inte haft någon möjlighet att beröva kvinnan livet och att han därför ska försättas på fri fot. Det finns inte några kvarvarande misstankar mot honom.

Under förundersökningen har den tidigare häktade personens rörelser och uppgifter kontrollerats mot bakgrund av bl.a. övervakningskameror.

– Denna undersökning visar, ihop med andra undersökningar, att det helt enkelt inte funnits tid att utföra gärningen att beröva kvinnan livet, säger förundersökningsledare Lars Johansson.

Utredningen fortsätter nu med ytterligare undersökningar och polis och åklagare väntar på att obduktionen ska bli helt klar.

Kontakt

Kammaråklagare Lars Johansson är tillgänglig för media i kväll kl. 18.30-19.30, i morgon kl. 9-10, 010-562 71 96

Polisens utredningsledare Niklas Lindström är tillgänglig för media i kväll från kl. 18.30 och i morgon f.m., 010-565 79 76


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum