Åklagarmyndigheten

Häktningsbeslut hävt för misstänkta för mord i Pajala i somras

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Luleå har i dag torsdag beslutat häva häktningen för tre personer misstänkta för bland annat mord i Kitkiöjärvi i Pajala kommun den 29 juni i år.

– Skälet för beslutet att häva häktningen är att det på grund av bevisläget inte längre är motiverat att hålla personerna frihetsberövade. Misstankarna mot de tre personerna kvarstår och förundersökningen fortsätter, säger kammaråklagare Erika Westerstrand vid Åklagarkammaren i Luleå, som leder förundersökningen.

För att inte skada den pågående utredningen kommer åklagaren för närvarande inte att lämna några ytterligare kommentarer och är inte tillgänglig för media.

Målnummer i tingsrätten i Haparanda: B 474-21. 

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM-98661-21.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum