Svenska CurlingförbundetSvenska Curlingförbundet

Handelsbanken ny officiell partner till Curling-VM damer 2023

Dela
Organisationen Svensk Curling och Handelsbanken är överens om ett partnerskap för damernas VM i curling i Sandviken.

– Sveriges framgångsrika landslag betyder mycket för att öka intresset för curling – en idrott som kännetecknas av glädje, trygghet, omtanke och gemenskap, värden som vi på olika sätt vill bidra till i samhället, säger Magnus Ericson, biträdande chef för Handelsbankens Svenska kontorsrörelse.

Den 18-26 mars 2023 arrangeras Curling-VM damer 2023 i Sandviken.

– Vi är mycket glada att kunna presentera Handelsbanken som partner för VM 2023 och Svensk Curling, säger Stefan Lund, som tillsammans med Rolf Wikström är projektledare för världsmästerskapet.

– Samarbetet med Handelsbanken bygger på många gemensamma nämnare. Det handlar inte minst om att på att det finns mycket gemensamt i värdegrunden i våra olika verksamheter, säger Rolf Wikström.

Sveriges framgångsrika damlandslag betyder också mycket för att öka intresset för curling bland ungdomar, konstaterar Magnus Ericson, biträdande chef för Handelsbankens Svenska kontorsrörelse:

– Vi är glada över möjligheten att stötta Curling-VM 2023. Curling är en idrott som kännetecknas av glädje, trygghet, omtanke, och gemenskap, värden som vi på olika sätt vill bidra till i samhället” , säger Magnus Ericson.

Läs mer om Handelsbanken här: https://www.handelsbanken.se/sv/om-oss

För mer information kontakta:

VM 2023 Rolf Wikström rolf.wikstrom@curling.se eller Stefan Lund stefan.lund@curling.se

För mer information om VM damer 2023:

https://goranssonarena.se/event/curling-vm-damer/

https://www.curling.se/vm-damer-2023

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum