IT&Telekomföretagen

Här är juryn som ska utse Årets AI svensk 2021

Dela

Den 18 november presenteras 2021-års vinnare av IT&Telekomföretagens utmärkelse Årets AI svensk. Idag presenteras juryn, som består utav handplockade experter inom digitalisering från näringslivet, offentlig sektor och akademin, som ska kora årets mottagare av priset.

I juryn ingår bl a Elena Fersman, Ansvarig för Global AI Accelerator på Ericsson: 
 
- Sverige är ett av världens mest innovativa länder med starka industrier. Utveckling och tillämpning av AI är viktig för både näringslivet och offentlig sektor. Utmärkelsen bidrar till ökat fokus på AI i Sverige och lyfter förebilder som har jobbat med utveckling, bredare spridning och ökad acceptans av AI.   

Ordförande i juryn är IT&Telekomföretagens förbundsdirektör Åsa Zetterberg:

- I en snabbt föränderlig värld finns det alltid några människor som har modet, kunskapen och kraften att gå före och visa vägen. De som gör det där lilla extra som betyder så oerhört mycket för många andra och för utvecklingen i stort. Det är dessa förebilder som vi med den här utmärkelsen vill lyfta fram och motivera för att på så vis också driva på den angelägna utvecklingen kring AI i Sverige.

Här är juryn i sin helhet: 
Anna Hörlén, AI-samordnare, Stockholm stad
Christian Guttmann, Global Head of Artificial Intelligence and Data, TietoEVRY 
Daniel Akenine, Nationell teknikchef, Microsoft Sverige
Daniel Gillblad, Co-director, AI Sweden  
Elena Fersman, Ansvarig för Global AI Accelerator, Ericsson
Fredrik Heintz, Biträdande professor, Linköpings universitet och Ordförande Svenska AI-sällskapet
Sarah Wamala Andersson, Professor i hälso- och välfärdsteknik, Mälardalens högskola
Åsa Zetterberg, Förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen (ordförande)

Nomineringar till priset tas emot på aretsaisvensk.se och vinnaren offentliggörs under AI SUMMIT 2021.


Om Årets AI svensk: 
Årets AI svensk är ett pris som delas ut av IT&Telekomföretagen. Utmärkelsen går till en person som bidragit till utvecklingen och synliggörandet av svensk AI. Vinnaren presenteras på AI SUMMIT den 18 november. Det är andra året i rad som priset delas ut och fjolårets vinnare var Markus Lingman, överläkare och strateg i Region Halland. Läs mer om priset på aretsaisvensk.se

Om AI SUMMIT: 
AI SUMMIT är ett event där det senaste inom AI presenteras och diskuteras. Inbjudna talare är nyckelpersoner från branschen och beslutsfattare som delar med sig av sina tankar om Sveriges framtida möjligheter inom AI.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

IT&Telekomföretagen
IT&Telekomföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.itot.se/

IT&Telekomföretagen är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för IT och telekom.

Vi är idag cirka 1 350 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ IT&Telekomföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IT&Telekomföretagen

Ett möjlighetsfönster för bättre uppkoppling på tåg30.6.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tågresenärer vill ha snabb stabil uppkoppling och kunna ringa och surfa obehindrat utan avbrott. Redan förra året meddelade regeringen att man avsatt 25 miljoner kronor för åtgärder för bättre mobil uppkoppling på tåg år 2021 och lika mycket år 2022. Post- och telestyrelsen, PTS, har lämnat förslag på åtgärder, som IT&Telekomföretagen och Tågföretagen ser positivt på och kommenterar i ett remissvar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum