Svenska Bandyförbundet

Hedell med första landslagsmålet i ny klar svensk VM-seger

Dela
Det svenska herrlandslaget går obesegrade genom gruppspelet i hemma-VM i Åby/Växjö. Detta efter att under lördagen ha besegrat Kazakstan med 12-0.

Redan i och med poängen i fredagens möte med Finland var det svenska herrlandslaget klara för VM-final på hemmaplan i Åby/Växjö, men först under den sena lördagseftermiddagen skulle gruppspelet avslutas och det med en match mot Kazakstan. En match som till viss del präglades av att inget av lagen hade någonting reellt att spela för och av att det säkerligen fanns intresse av att spara kraft till söndagens medaljmatcher.

Svenskarna fick dock en strålande start i och med lagkapten Martin Karlssons ledningsmål redan i den andra matchminuten och efter bekväma 4-0 i halvtid kunde de blågula tillslut vinna med hela 12-0. Ett av målen signerades den 22-årige Edsbyn-anfallaren Ted Hedell, som därmed gjorde sitt första mål för A-landslaget.

– Det är (Viktor, reds. anm.) Spångberg som kommer ute på vänsterkanten och spelar in den. Den rullade in rätt så långsamt, men det var kul att få göra det. Jag hade något läge till senare, men det var kul att den rullade in, säger Hedell och fortsätter om matchen i stort.

– Det var en klart godkänd insats, absolut. Vi lyfte lite saker innan, som vi ville träna på till imorgon (VM-finalen), och vi gör det bra. Det var skönt att få sig en genomkörare innan imorgon, så det känns bra.

För Kazakstan väntar nu bronsmatch under söndagen, klockan 10.15, mot Norge och efter det väntar dubbla VM-finaler mellan Sverige och Finland. Damerna är först ut klockan 13.00 och därefter startar herrarnas final klockan 16.30 i Eriksson Arena. En chans för de svenska herrarna att säkra ett 13:e VM-guld genom tiderna mot ett Finland som jagar sitt andra.

– Det ska bli häftigt. Kul att vi har spelat oss till den här möjligheten. Det ska bli inspirerande och roligt. Finland har visat att de kan utmana oss väldigt bra, så det blir nog en spännande och tuff match, säger Ted Hedell inför sin första VM-final i seniorsammanhang.

Båda söndagens VM-finaler direktsänds i SVT 1 och på SVT Play med start klockan 12.50 >>

Vill du vara på plats i Eriksson Arena och heja fram de svenska landslagen till dubbla VM-guld? Köp biljetter och se mycket annat om mästerskapet på den officiella VM-hemsidan >>

Se hela intervjun med Martin Karlsson nedan:

Foto: Romus Ramström

Text & video: Martin Gustafsson

För att se videon från bandyplay.se måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum