Upplands Väsby kommun

Hedersutmärkelse till Europe

Dela

Det svenska hårdrocksbandet Europe tilldelas i dag en hedersutmärkelse av Upplands Väsby kommun för att de genom åren lyft Upplands Väsby som plats. Priset delas ut i samband med bandets konsert på Gröna Lund i kväll.

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman

Upplands Väsbys hedersutmärkelse blir en symbol för att hedra bandets framgångar samt ett tack för att de genom åren uppmärksammat kommunen i nationella medier.

- Det finns en stolthet i Väsby över den rockkultur som Europe och andra artister från orten har bidragit till. Vi vill på det här sättet hedra Europe för allt de betytt för vår kommun, säger kultur- och fritidschef Maria Röstberg.

Tillkännagivandet sker i nära anslutning till att bandet blivit invalda i det prestigefyllda Swedish music hall of fame där de har fint sällskap av artister som Abba, Roxette och Monica Zetterlund.

- Jag är glad över den kärlek Europe visar Väsby genom att lyfta sin bakgrund. Därför känns det extra roligt att kunna hylla medlemmarna som ambassadörer för Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Det konstverk som överlämnas till Europe är formgivet av Concretum Artre.

Kontakter

Bilder

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum