Riksteatern

Helena Bergström och Marie Göranzon på turné med Riksteatern

Dela
Under våren kommer succéföreställningen Ett Dockhem 2 i regi av Philip Zandén turnera med Riksteatern. I huvudrollerna ser vi Helena Bergström, Marie Göranzon och Philip Zandén.
Fotograf: Matilda Rahm
Fotograf: Matilda Rahm

Den prisbelönte amerikanska dramatikern Lucas Hnath riktar en granskande blick mot karaktärerna i Ibsens mästerverk från 1879 och placerar dem i nutid, i denna uppsättning som nu ska ut på turné i Sverige.

- Vi på Riksteatern är mycket stolta att kunna erbjuda Ett Dockhem 2 till vår publik. Det är en uppsättning som präglas av elegans, humör, starka känslor och intelligens där Helena Bergström och Marie Göranzon skapar magi. En dunderbra skådespelarfest helt enkelt, säger Dritëro Kasapi, Riksteaterns teaterchef.

Nu får fler människor runtom i Sverige möjlighet att se den hyllade föreställningen som spelade på Kulturhuset Stadsteatern hösten 2018.

- Att tillsammans med Riksteatern göra det möjligt för ännu fler att få uppleva den fantastiska publiksuccé som Ett Dockhem 2 varit hos oss under hösten, känns underbart! Sverige, gör plats för en feministisk, tänkvärd och rolig kraftmätning mellan giganterna Helena Bergström och Marie Göranzon, säger Anna Takanen, Teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern

Produktionen är en samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern med ursprunglig premiär vid Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Turnépremiär 2 maj i Lund

Medverkande

Helena Bergström Marie Göranzon Philip Zandén Matilda Ragnerstam

Konstnärligt team Manus Lucas Hnath Regi Philip Zandén Biträdande regi Gunilla Röör

Scenografi Lars Östbergh Kostym Ann Bonander Looft Mask Ulrika Ritter Ljus Tobias Hagström-Ståhl Ljud Simon Mårtensson

För mer information samt turnéplan:

www.riksteatern.se/ettdockhem2

Pressbilder till föreställningen finns på:

http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/ett-dockhem-2

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Matilda Rahm
Fotograf: Matilda Rahm
Ladda ned bild
Helena Bergström och Philip Zandén Fotograf: Matilda Rahm
Helena Bergström och Philip Zandén Fotograf: Matilda Rahm
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum