Försäkringskassan

Helena Östman ny kommunikationsdirektör på Försäkringskassan

Dela

Helena Östman kommer närmast från Polisen region Stockholm där hon är kommunikationschef. Hon har tidigare bland annat varit kommunikationschef för Nordea Sverige och Finansinspektionen samt varit journalist i många år.

- Jag är väldigt glad att jag rekryterat Helena Östman. Hon har en gedigen erfarenhet som journalist och kommunikationschef, både inom myndighet och privat verksamhet. Försäkringskassan är navet i den svenska välfärden och de kommande åren ska vi fortsätta att utveckla rättssäkerhet, produktivitet och vår service. Vår interna och externa kommunikation är mycket viktiga delar för att driva på det förändringsarbetet, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan.

Helena Östman tillträder sin tjänst på kommunikationsavdelningen den 21 augusti. Kommunikationsavdelningen består av cirka 50 personer och har i uppdrag att informera om socialförsäkringen och genom kommunikation bidra till verksamhetens mål. Helena Östman kommer också att vara en del av Försäkringskassans ledningsgrupp och rapportera till generaldirektören.

- Jag är glad och stolt över att få möjligheten att, tillsammans med nya kollegor och medarbetare, utveckla kommunikationen för att på bästa sätt bidra till Försäkringskassans viktiga samhällsuppdrag, säger Helena Östman.

Kontakt

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88.

Bilder

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum