Försäkringskassan

Helena Östman ny kommunikationsdirektör på Försäkringskassan

Dela

Helena Östman kommer närmast från Polisen region Stockholm där hon är kommunikationschef. Hon har tidigare bland annat varit kommunikationschef för Nordea Sverige och Finansinspektionen samt varit journalist i många år.

- Jag är väldigt glad att jag rekryterat Helena Östman. Hon har en gedigen erfarenhet som journalist och kommunikationschef, både inom myndighet och privat verksamhet. Försäkringskassan är navet i den svenska välfärden och de kommande åren ska vi fortsätta att utveckla rättssäkerhet, produktivitet och vår service. Vår interna och externa kommunikation är mycket viktiga delar för att driva på det förändringsarbetet, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan.

Helena Östman tillträder sin tjänst på kommunikationsavdelningen den 21 augusti. Kommunikationsavdelningen består av cirka 50 personer och har i uppdrag att informera om socialförsäkringen och genom kommunikation bidra till verksamhetens mål. Helena Östman kommer också att vara en del av Försäkringskassans ledningsgrupp och rapportera till generaldirektören.

- Jag är glad och stolt över att få möjligheten att, tillsammans med nya kollegor och medarbetare, utveckla kommunikationen för att på bästa sätt bidra till Försäkringskassans viktiga samhällsuppdrag, säger Helena Östman.

Kontakt

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88.

Bilder

Om

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vi är en av Sveriges största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. Vi fattar cirka 20 miljoner beslut om bidrag och ersättningar och betalar ut drygt 200 miljarder kronor per år till barn och familjer, personer som lever med funktionsnedsättning, sjuka, nyanlända och arbetssökande. Genom vår expertis och forskning bidrar vi till ny kunskap inom socialförsäkringen. Vi är drygt 14 000 medarbetare.

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Pappor tar ut allt större andel av föräldradagarna – tydlig ökning på tio år9.11.2017 08:58Pressmeddelande

Inför fars dag nu på söndag presenterar Försäkringskassan siffror som visar att landets pappor fortsätter ta ut en allt större andel av föräldrapenningen. För tio år sedan var fördelningen i procent mellan barnets mamma och pappa 79,1 mot 20,9. Motsvarande siffor idag är 72,4 mot 27,6 – en ökning inom gruppen pappor på 32 procent. Lomma är den kommun i riket med högst andel föräldradagar som tas ut av pappor, 33,2 procent, medan Dals-Ed har lägst – 19,5 procent.

Ny prognos från Försäkringskassan26.10.2017 06:59Pressmeddelande

Prognoserna i denna rapport är sammantaget högre än de som lämnades i juli 2017, vilket i huvudsak beror på förslag i budgetpropositionen för 2018 om höjda ersättningsnivåer för ett flertal socialförsäkringsförmåner. Däremot har prognoserna för de underliggande volymerna sänkts inom flera områden. Inom sjukförsäkringen har prognoserna för både sjukpenning och aktivitets- och sjukersättningar justerats ner, främst på grund av ett lägre nybeviljande av aktivitets- och sjukersättningar och färre startade sjukskrivningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum