Försäkringskassan

Helena Östman ny kommunikationsdirektör på Försäkringskassan

Dela

Helena Östman kommer närmast från Polisen region Stockholm där hon är kommunikationschef. Hon har tidigare bland annat varit kommunikationschef för Nordea Sverige och Finansinspektionen samt varit journalist i många år.

- Jag är väldigt glad att jag rekryterat Helena Östman. Hon har en gedigen erfarenhet som journalist och kommunikationschef, både inom myndighet och privat verksamhet. Försäkringskassan är navet i den svenska välfärden och de kommande åren ska vi fortsätta att utveckla rättssäkerhet, produktivitet och vår service. Vår interna och externa kommunikation är mycket viktiga delar för att driva på det förändringsarbetet, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan.

Helena Östman tillträder sin tjänst på kommunikationsavdelningen den 21 augusti. Kommunikationsavdelningen består av cirka 50 personer och har i uppdrag att informera om socialförsäkringen och genom kommunikation bidra till verksamhetens mål. Helena Östman kommer också att vara en del av Försäkringskassans ledningsgrupp och rapportera till generaldirektören.

- Jag är glad och stolt över att få möjligheten att, tillsammans med nya kollegor och medarbetare, utveckla kommunikationen för att på bästa sätt bidra till Försäkringskassans viktiga samhällsuppdrag, säger Helena Östman.

Kontakt

Vill du veta mer eller ha hjälp med kontakt: ring presstjänsten på 010-116 98 88.

Bilder

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Pressinbjudan: Kommande förändringar för vård av barn4.12.2018 13:02Pressinbjudan

Tisdagen den 11 december bjuder Försäkringskassan in till pressfrukost för att informera om kommande förändringar för vård av barn. Från och med årsskiftet införs en lagändring som gör att det blir enklare att vabba. Försäkringskassan har ett viktigt uppdrag att värna välfärdens trygghetssystem genom att betala ut rätt ersättning till rätt person. Under frukosten kommer vi också att informera om Försäkringskassans förstärkta arbete med kontroll av vård av barn, hur vi utvecklar våra system och inför fler kontroller för att upptäcka fel och misstänkta bidragsbrott mot försäkringen. Deltar från Försäkringskassan gör Alexandra Wallin, direktör för avdelningen Barn och familj, samt Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson. I samband med pressträffen kommer det att finnas tid för personliga intervjuer. Tid: 08.00 – 09.00, tisdagen den 11 december Plats: Försäkringskassans huvudkontor, LM Ericssons väg 30, 103 51, Hägersten Smörgås och kaffe kommer att serveras. Vänligen anmäl intresse a

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum