IKEA

Heminredning med gaming i centrum

Dela

Med det nya gaming-sortimentet, utvecklat av IKEA i samarbete med Republic of Gamers (ROG), kan du enkelt skapa kompletta och personliga lösningar för gaming-upplevelsen.

Antalet gamers ökar konstant – och är nu omkring 2,5 miljarder över hela världen. Med en så snabbt växande marknad var det bara naturligt för IKEA att, som en del i sin strävan efter att skapa en bättre vardag för de många människorna, också se till de många gamers.

På IKEA erbjuder vi sedan länge smarta heminredningslösningar, och gaming-världen är något vi fortfarande håller på att utforska. Därför har IKEA inlett ett samarbete med en av gaming-världens främsta experter – Republic of Gamers (ROG) – för att tillsammans skapa en riktigt bra gaming set up. ROG – ett varumärke under ASUS och en ledande aktör inom gaming-industrin – utvecklar högkvalitativ hårdvara och utrustning för spelare.
ROG har djupgående kunskaper om gaming-industrin och vill hitta nya sätt att få gaming-världen att bli en del av hemmet. Genom att kombinera det bästa av två världar har målet för samarbetet varit att demokratisera gaming-världen genom att skapa relevanta, funktionella och prisvärda produkter och kompletta lösningar som gör det lättare för alla att skapa den set up de vill ha.

- ROG är välkänt bland gamers världen över och litar på att varumärket levererar marknadens mest spännande gaming-innovationer, säger Kris Huang, General Manager för ASUS Gaming Gear and Accessory Business Unit. Vårt nya samarbete med experterna på IKEA ger ROG möjlighet att hitta nya och intressanta sätt att glädja spelare i och utanför hemmet".

 - Vi anser att det finns mycket att göra för att demokratisera gaming-världen, säger Ewa Rychert, Global Business Leader of Workspace på IKEA of Sweden. Nu tar vi det första steget på vår resa in i gaming-världen, och vi gör det genom att introducera prisvärda och relevanta gaming-produkter och kompletta lösningar som vi hoppas återspeglar människors personlighet och smak".

Det nya gaming-sortimentet riktar sig till de som spelar på PC och omfattar sex produktfamiljer: UPPSPEL, LÅNESPELARE, MATCHSPEL, GRUPPSPEL, UTESPELARE och HUVUDSPELARE. 

IKEA och ROG har i ett nära samarbete utvecklat alla UPPSPEL-produkter. Övriga produkter i sortimentet har utvecklats av IKEA utifrån de insikter och den kunskap som man har samlat i och med samarbetet med ROG, och målet är att se till att gaming-sortimentet i sin helhet är tillräckligt omfattande och tillgodoser spelarnas olika behov vad gäller funktion, design och pris. 

- Vi vet mycket om gamers behov, begränsningar och förväntningar, och vi vill utveckla lösningar för ultimata och uppslukande gaming-upplevelser”, säger Johnny Chan, utvecklare på Republic of Gamers. 

I det nya gaming-sortimentet finns över 30 produkter, som omfattar både möbler (skrivbord för gaming och stolar, en lådenhet) och tillbehör (mugghållare, muskabelhållare, nackkudde, ringbelysning med mobilhållare och mycket mer). Det nya sortimentet erbjuder skrivbord och stolar för gaming i olika prisklasser för olika målgruppers behov.

- Vi vill att våra produkter ska vara ergonomiska och funktionella så att spelarna kan prestera ännu bättre utan att slita på kroppen – vi vill i princip att de ska bli bättre på sin sport", säger Jon Karlsson formgivare på IKEA. 


Säljstart: Oktober 2021 på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus.

Ladda ner högupplösta bilder: Bildbanken
Läs mer!: Pressmaterial (Pdf)

Kalendarium:

 Säljstart:  Nyhet:  Pressinformation: Pressbilder:
10:e september 2021 KARISMATISK kollektion
– Simply fabulous!
Pressmeddelande Bildbank
Oktober 2021 VINTER 2021 Sortiment Pressmeddelande Bildbank

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 20 IKEA-varuhus, ett antal planeringsstudios som till exempel IKEA Kök samt e-handel i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2021. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA släpper sin hållbarhetsrapport och bekräftar att man är på väg mot klimatmålen för 203018.1.2022 15:40:24 CET | Pressmeddelande

Verksamhetsåret 2021 (VÅ21)* innehöll utmaningar, men även viktiga steg mot målen som IKEA satt för 2030. Trots att effekterna av pandemin fortfarande är kännbara kunde i stort sett alla varuhus öppna på nytt och vardagen återgå till det något så när normala. Bland hållbarhetsresultaten finns förbättringar i värdekedjan som lett till att IKEAs klimatfotavtryck minskat ytterligare, lanseringen av ett interaktivt online-verktyg för cirkuläradesign-principer och ett stort kliv mot målet att endast använda förnybar energi.

Våren hos IKEA20.12.2021 09:00:05 CET | Pressmeddelande

Nu välkomnar vi våren med lätta naturmaterial som björk, bambu och bomull och ljusa, glada färger! Pastellrosa och mauve leker med det gräsgröna och grafiska linjer med svenska konstnären Hilma af Klints expressiva abstrakta målningar som inspiration. Med enkla, smarta och effektiva lösningar designade för att maximera ditt hems potential kan du nyttja oanvända platser. Låt dig inspireras av de konstnärliga handbroderade kuddfodral av Jordan River Foundation, grafiska taklampor och vardagliga objekt som kroken KNOPARE, tillverkade av återvunnet material från gamla fiskenät och rep. Nu kommer också en ny familj av vaser i olika former och storlekar designade av Ilse Crawford och hennes studio, StudioIlse. Tillverkade av återvunnet glas och munblåsta av skickliga hantverkare, blir de ett blickfång – med eller utan färska blommor. Vaserna har en taktil känsla med olika textur: lena och klara, matta och frostade och vissa med bubblor under glaset. Vaserna KONSTFULL visar att små, vardaglig

IKEAs medarbetare får dela på 1,1 miljard kronor - inom ramen för lojalitetsprogrammet Tack!   7.12.2021 13:09:35 CET | Pressmeddelande

Sedan 2013 har lojalitetsprogrammet Tack! uppmärksammat medarbetarnas bidrag till IKEAs framgång. I år delas totalt 110 miljoner Euro – drygt 1,1 miljard kronor – ut till dem som arbetat inom Ingka koncernen* i mer än fem år – en summa som går till medarbetarnas pension. I Sverige innebär det omkring 13 000 kronor per kvalificerad heltids-arbetande medarbetare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum