Hermods AB

Hermods får förtroende att bedriva vuxenutbildning på distans i Ekerö kommun

Dela
Hermods ska som enda utbildningsanordnare utbilda Ekeröborna genom vuxenutbildning efter årsskiftet. Det står klart sedan Ekerö kommun avslutat upphandlingen av kommunal vuxenutbildning.
Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB

─ Hermods är glada och stolta över förtroendet att som utbildningsanordnare få utbilda Ekeröborna inom kommunal vuxenutbildning framöver. Vi ser fram emot att dela med oss av Hermods 123 år långa erfarenhet av vuxenutbildning. Vår erfarenhet av distansutbildning möjliggör för eleverna att tillgodogöra sig utbildningen på ett flexibelt sätt utifrån deras behov och förutsättningar, säger Maria Rönnqvist, Regional utbildningschef, Hermods Komvux Stockholm.

Tilldelningsbeslutet innebär att Hermods får bedriva vuxenutbildning på distans i Ekerö kommun. Ramavtalet innefattar grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, inklusive yrkesutbildningar inom vård och omsorg och barn och fritid på distans. Det står klart sedan Ekerö kommun har fattat tilldelningsbeslut om ramavtalet för kommunal vuxenutbildning. Avtalstiden med kommunen löper över fyra år med start från och med 1 januari 2022.

─ Det är ett stort och viktigt uppdrag och vi ser fram emot att utveckla och bedriva vuxenutbildningen i samverkan med Ekerö kommun, säger Maria Rönnqvist, Regional utbildningschef i Stockholm för Hermods Komvux.

Kontakt:

Maria Rönnqvist, Regional utbildningschef Hermods Komvux Stockholm .

Tel: 076-138 70 37

E-post: maria.ronnqvist@hermods.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hermods AB
Foto: Hermods AB
Ladda ned bild
Maria Rönnqvist, Regional utbildningschef Hermods Komvux Stockholm. Foto: Hermods AB
Maria Rönnqvist, Regional utbildningschef Hermods Komvux Stockholm. Foto: Hermods AB
Ladda ned bild

Länkar

Om

Hermods AB
Hermods AB
Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

 Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Hermods Yrkeshögskola fortsätter tillväxtresan efter myndighetens tilldelning av YH-program för 202312.1.2023 16:34:59 CET | Pressmeddelande

Myndigheten för Yrkeshögskolan gav idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleprogram som landets YH-anordnare beviljats starta hösten 2023. Hermods Yrkeshögskola fortsätter att expandera i årets ansökningsomgång där ett viktigt fokus ligger inom teknik och samhällsbyggnad men även grön näring, hållbarhet och energi. Hermods Yrkeshögskola startar sex helt nya utbildningar och expanderar befintliga utbildningar på fler orter i höst.

Därför behövs kvinnor i ”manliga” jobb och utbildningar!7.3.2022 15:22:44 CET | Nyheter

Idag ser vi att nästan 94% av de sökande till byggutbildningarna är män.* Det är något som behöver ändras för att få en större bredd i branschen. Det handlar om inkludering, men även mångfalden behöver breddas. ”- Vårt jobb inom YH är förmedla de olika rollerna, berättar Anna, utbildare inom Hermods Yrkeshögskola. Att driva branschen framåt genom utbildning som är anpassade efter alla kön och erfarenheter förändrar samhällsstrukturer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum