Hermods AB

Hermods Yrkeshögskola breddar utbudet efter tilldelning av nya utbildningar

Dela
Myndigheten för Yrkeshögskolan lämnade idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleutbildningar som landets YH-anordnare beviljats, med start hösten 2022. Hermods YH tilldelades 6 helt nya utbildningar och kommer tillsammans med tidigare års tilldelning att driva 77 starter till hösten.
Hermods Yrkeshögskola
Hermods Yrkeshögskola

- Digitalisering och hållbarhet är fortsatt prioriterade områden vid 2022 års tilldelning och med nya utbildningar som Eco Sale och Green Urban Developer träffar vi, tillsammans med näringslivet, helt rätt. Vi breddar oss även geografiskt och med en tilldelning av 3 nya utbildningar i Umeå stärker vi våra möjligheter att nå ut till studerande även i norr. I övrigt kommer vi att bedriva utbildning på totalt 11 orter, i bunden form, som hybridlösning (hybridutbildning) eller på distans.

Inom samhällsbyggnad och byggteknik där Hermods YH framgångsrikt bedrivit utbildning på flera orter och i många år innebär tilldelning på utbildningarna Byggnadsingenjör BIM/CAD och Mätningstekniker ett utökat förtroende inom utbildningsområdet vilket vi ser väldigt positivt på. Vi är väldigt stolta över förtroendet från näringslivet och Myndigheten för Yrkeshögskolan som en tilldelning på totalt 12 utbildningar innebär, berättar verksamhetschef Anette Wahlgren.

Nya utbildningar:

Utbildningsorter:

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Malmö
 • Östersund
 • Örnsköldsvik
 • Umeå
 • Karlskrona
 • Örebro
 • Lund
 • Helsingborg
 • Gävle

För att se alla höstens starter, besök www.hermods.se/yh.

Kontakt:

Anette Wahlgren, verksamhetschef Hermods Yrkeshögskola

Tel: +46317579349

E-post: anette.wahlgren@hermods.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hermods Yrkeshögskola
Hermods Yrkeshögskola
Ladda ned bild
Anette Wahlgren
Anette Wahlgren
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

 Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.
 
 

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Hermods Yrkeshögskola fortsätter tillväxtresan efter myndighetens tilldelning av YH-program för 202312.1.2023 16:34:59 CET | Pressmeddelande

Myndigheten för Yrkeshögskolan gav idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleprogram som landets YH-anordnare beviljats starta hösten 2023. Hermods Yrkeshögskola fortsätter att expandera i årets ansökningsomgång där ett viktigt fokus ligger inom teknik och samhällsbyggnad men även grön näring, hållbarhet och energi. Hermods Yrkeshögskola startar sex helt nya utbildningar och expanderar befintliga utbildningar på fler orter i höst.

Därför behövs kvinnor i ”manliga” jobb och utbildningar!7.3.2022 15:22:44 CET | Nyheter

Idag ser vi att nästan 94% av de sökande till byggutbildningarna är män.* Det är något som behöver ändras för att få en större bredd i branschen. Det handlar om inkludering, men även mångfalden behöver breddas. ”- Vårt jobb inom YH är förmedla de olika rollerna, berättar Anna, utbildare inom Hermods Yrkeshögskola. Att driva branschen framåt genom utbildning som är anpassade efter alla kön och erfarenheter förändrar samhällsstrukturer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum