Svensk Innebandy

Historiskt femårsavtal mellan Svensk Innebandy, Uppsala och IFU Arena rörande Innebandyfesten

Dela
Innebandyfesten är en av säsongens stora höjdpunkter för många. De årligen återkommande ungdomsevenemangen lockar stor publik och stort intresse. Nu meddelar Svensk Innebandy, i samarbete med IFU Arena, Destination Uppsala och Upplands Innebandyförbund att ett banbrytande långtgående avtal gällande Innebandyfesten har tecknats.
Foto: Svensk Innebandy
Foto: Svensk Innebandy

Sedan säsongen 21/22 är Innebandyfesten uppdelad i två evenemang, USM-festen och JAS-festen. I våras hölls JAS-festen i Uppsala och IFU Arena och blev ett välbesökt evenemang där cirka 5000 biljetter såldes.

Nu har Svenska Innebandyförbundet tillsammans med IFU Arena, Upplands Innebandyförbund och Destination Uppsala kommit fram till ett femårsavtal gällande Innebandyfesten.

Med start 2024 kommer ett av Innebandyfestens evenemang hållas i IFU Arena fram till 2028. Först ut är JAS-festen som året därefter följs av USM-festen, därefter fortsätter principen med varannan fest vartannat år.

Beskedet att ett långtgående avtal nu tecknats tas emot med glädje på Svenska Innebandyförbundet.

– Det finns flera aspekter i det här som gläder mig i att vi nu kan presentera det här långtgående avtalet tillsammans med Upplands Innebandyförbund, Destination Uppsala och IFU Arena, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef och fortsätter:

– Rent geografiskt ligger Uppsala väldigt bra till och det är enkelt och smidigt att transportera sig till evenemanget. Staden har också ett positivt miljötänk vilket blir viktigt ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Man har även visat en stor offensiv vilja att ta in evenemang av den här karaktären vilket också känns väldigt roligt för vår del. Sen får det inte förringas heller att IFU Arena fått högsta betyg av våra ungdomar på tidigare evenemang, så som helhet känns det här avtalet fantastiskt.

– Genom åren har Uppsala och IFU Arena visat sig vara en fantastisk plats för att ha detta evenemang och vi ser fram emot att årligen skapa dessa Innebandyfester tillsammans! IFU Arena är en fantastisk arena och det är mycket glädjande att vi nu säkrat att vi kan skapa Innebandyfester där varje år fram till 2028, säger Tobias Linderoth, projektledare.

Innebandyfesten innefattar 32 lag per evenemang, 16 på flick- och 16 på pojksidan. Cirka 800 deltagare samlas då i några intensiva dagar när jakten på SM-tecknen går in i sitt slutskede.

Från Upplands Innebandyförund, Destination Uppsala och IFU Arena ser man nu fram emot de arrangemang som väntar under de kommande åren.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att kunna välkomna deltagare, publik, funktionärer med flera till Innebandyfesten under de kommande åren. IFU Arena är en av landets finaste spelplatser och passar perfekt till den här typen av arrangemang. Tillsammans med Svensk Innebandy, Destination Uppsala och IFU Arena så ska vi göra det här till det bästa evenemanget det kan bli, säger Dan Back, ordförande Upplands Innebandyförbund.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara med och ta Innebandyfesten till nya nivåer. Med detta långsiktiga avtal kan vi som arena göra investeringar som lyfter evenemanget för spelare, publik och funktionärer, säger Tobias Svensson, VD IFU Arena.

– Från destinationens sida är detta ett drömavtal. Hänger vi mer med varandra så hittar vi än fler nya lösningar och pilotprojekt. Svensk Innebandy har ett väldigt innovativt förhållningssätt och det gillar vi. Nu kan vi fortsätta mäta, analysera och utveckla evenemangsupplevelsen för deltagare, medföljande och sponsorer. För åren framöver ska vi också verka för ett ökat hållbart resande till och inom staden., säger Anna Lindström, chef för möten och evenemang Destination Uppsala.

Var delen av Innebandyfesten som inte spelas i Uppsala arrangeras offentliggörs vid ett senare tillfälle.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Svensk Innebandy
Foto: Svensk Innebandy
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum