World Childhood Foundation

H.K.H. Prinsessan Madeleine intar ny roll för Childhood.

Dela
H.K.H. Prinsessan Madeleine blir vice hedersordförande och kommer att tillsammans med hedersordförande H.M. Drottningen att leda World Childhood Foundation.
H.M. Drottning Silvia och H.K.H Prinsessan Madeleine          
Foto: Sara Friberg/Kungl Hovstaterna
H.M. Drottning Silvia och H.K.H Prinsessan Madeleine Foto: Sara Friberg/Kungl Hovstaterna

H.K.H. Prinsessan Madeleine har accepterat H.M. Drottningens inbjudan att bli vice hedersordförande för Childhood. Denna glädjande nyhet meddelades under Childhoods årsmöte och innebär att H.K.H. Prinsessan Madeleine från och med nu verkar sida vid sida med H.M. Drottningen i frågor rörande Childhood. Det är en del av den långsiktiga planen för organisationen och den vision som tagits fram för 2030.

” Vi är oerhört glada över att H.K.H. Prinsessan Madeleine tar en ännu större roll för Childhood. Vi ser det som ett naturligt steg sett till hennes brinnande engagemang för barnfrågor och erfarenhet av olika roller inom organisationen”, säger Kenneth Bengtsson, ordförande för World Childhood Foundation.

”Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta. Stöttningen från hela Childhood-familjen gör att jag känner mig trygg i detta”, säger H.K.H. Prinsessan Madeleine.

Ta del av en julhälsning och budskap för framtiden från H.M. Drottning Silvia och H.K.H. Prinsessan Madeleine här.

För mer information kontakta:  

Charles Mingo Bennström, pressansvarig World Childhood Foundation

charles.bennstrom@childhood.org

+46(0)73-422 04 42

World Childhood Foundation arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, med visionen att alla barn har rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp. Childhood grundades 1999 av H.M. Drottning Silvia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

H.M. Drottning Silvia och H.K.H Prinsessan Madeleine          
Foto: Sara Friberg/Kungl Hovstaterna
H.M. Drottning Silvia och H.K.H Prinsessan Madeleine Foto: Sara Friberg/Kungl Hovstaterna
Ladda ned bild

Om

World Childhood Foundation
World Childhood Foundation
Sveavägen 166, 16 tr
113 46 Stockholm

+46(0)8-551 175 00https://childhood.se/

World Childhood Foundation arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, med visionen att alla barn har rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp. Childhood grundades 1999 av H.M. Drottning Silvia.

Följ World Childhood Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Childhood Foundation

Internet tillåter sexuella övergrepp mot barn i Sverige.7.10.2022 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

För första gången presenteras samlad statistik och analys för domar från 2020-2021 rörande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn i Sverige. Det framgår bland annat att barn har väntat upp till 8,5 år från det att de först utsatts för ett övergrepp till dess att rättegången har avslutats. Rapporten tydliggör att det krävs nya verktyg och större samverkan både från polis och plattformar såväl som samhället i stort för att bättre kunna bekämpa den här typen av brott. Childhoods AI-projekt Stella Polaris är en av flera insatser som kan accelerera arbetet mot sexuella övergrepp mot barn.

 Årets Childhoodpris hyllar fritidsledare och fritidspedagoger!5.10.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar nomineringen till Childhoodpriset 2022! I år går priset till en fritidsledare eller fritidspedagog och alla som vill är välkomna att nominera. I juryn sitter bland andra H.K.H. Prinsessan Madeleine, vice hedersordförande Childhood, Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för Helamalmö och Carin Götblad, Polismästare Nationella operativa avdelningen. Vinnaren presenteras vid en prisceremoni i december.

Ny avancerad teknik ska stoppa sexuella övergrepp mot barn.10.3.2022 07:30:04 CET | Pressmeddelande

Under 2021 identifierade LIBRA miljontals bilder av sexuella övergrepp mot barn och gav insikter om hur materialet rör sig mellan europeiska länder. Programmet lanseras nu i större skala på den europeiska marknaden. Det möjliggör en bredare ansträngning för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn eftersom det kan användas av flera aktörer utöver de brottsbekämpande myndigheterna. LIBRA är utvecklat av det nederländska företaget Web-IQ och har möjliggjorts genom finansiering och stöd från det nederländska säkerhets- och justitieministeriet och World Childhood Foundation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum