World Childhood Foundation

H.K.H. Prinsessan Madeleine intar ny roll för Childhood.

Dela

H.K.H. Prinsessan Madeleine blir vice hedersordförande och kommer att tillsammans med hedersordförande H.M. Drottningen att leda World Childhood Foundation.

H.M. Drottning Silvia och H.K.H Prinsessan Madeleine          
Foto: Sara Friberg/Kungl Hovstaterna
H.M. Drottning Silvia och H.K.H Prinsessan Madeleine Foto: Sara Friberg/Kungl Hovstaterna

H.K.H. Prinsessan Madeleine har accepterat H.M. Drottningens inbjudan att bli vice hedersordförande för Childhood. Denna glädjande nyhet meddelades under Childhoods årsmöte och innebär att H.K.H. Prinsessan Madeleine från och med nu verkar sida vid sida med H.M. Drottningen i frågor rörande Childhood. Det är en del av den långsiktiga planen för organisationen och den vision som tagits fram för 2030.

” Vi är oerhört glada över att H.K.H. Prinsessan Madeleine tar en ännu större roll för Childhood. Vi ser det som ett naturligt steg sett till hennes brinnande engagemang för barnfrågor och erfarenhet av olika roller inom organisationen”, säger Kenneth Bengtsson, ordförande för World Childhood Foundation.

”Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta. Stöttningen från hela Childhood-familjen gör att jag känner mig trygg i detta”, säger H.K.H. Prinsessan Madeleine.

Ta del av en julhälsning och budskap för framtiden från H.M. Drottning Silvia och H.K.H. Prinsessan Madeleine här.

För mer information kontakta:  

Charles Mingo Bennström, pressansvarig World Childhood Foundation

charles.bennstrom@childhood.org

+46(0)73-422 04 42

World Childhood Foundation arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, med visionen att alla barn har rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp. Childhood grundades 1999 av H.M. Drottning Silvia.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

H.M. Drottning Silvia och H.K.H Prinsessan Madeleine          
Foto: Sara Friberg/Kungl Hovstaterna
H.M. Drottning Silvia och H.K.H Prinsessan Madeleine Foto: Sara Friberg/Kungl Hovstaterna
Ladda ned bild

Om

World Childhood Foundation
World Childhood Foundation
Sveavägen 166, 16 tr
113 46 Stockholm

+46(0)8-551 175 00https://childhood.se/

World Childhood Foundation arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn, med visionen att alla barn har rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp. Childhood grundades 1999 av H.M. Drottning Silvia.

Följ World Childhood Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Childhood Foundation

Ny avancerad teknik ska stoppa sexuella övergrepp mot barn.10.3.2022 07:30:04 CET | Pressmeddelande

Under 2021 identifierade LIBRA miljontals bilder av sexuella övergrepp mot barn och gav insikter om hur materialet rör sig mellan europeiska länder. Programmet lanseras nu i större skala på den europeiska marknaden. Det möjliggör en bredare ansträngning för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn eftersom det kan användas av flera aktörer utöver de brottsbekämpande myndigheterna. LIBRA är utvecklat av det nederländska företaget Web-IQ och har möjliggjorts genom finansiering och stöd från det nederländska säkerhets- och justitieministeriet och World Childhood Foundation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum