Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Högsbo Basket - Årets Lyft i SBL Dam

Dela

Under kommande veckor presenterar vi årets utmärkelser i SBL Dam. Idag har turen kommit till Årets Lyft, som går till Högsbo Basket!

Alla utmärkelser i SBL Dam röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter förutom priserna Årets Lyft och Årets Matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets Lyft: Högsbo Basket
Redan förra säsongen, som nykomlingarna som gick hela vägen till SM-final, blev Högsbo utsedda till Årets Lyft i SBL Dam. Med nytt lag och ny coach såg säsongen 2019-2020 ut att bli annorlunda för Göteborgslaget, men blev istället en succé. Laget vann sina fem första matcher, var i serieledning långt fram i januari, och vann åtta matcher i rad från 7 december till 23 februari. 

Högsbo är också laget som gjort flest poäng i en match under säsongen (107, mot Uppsala Basket 26 oktober), snittade flest steals (11.72) och näst flest assists per match (20.17), och hade återigen SBL Dams näst bästa publiksnitt efter Luleå. 

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"Att få ta emot Årets Lyft två år på rad kräver något extraordinärt, men i det här fallet är det givet. Efter de imponerande slutspelsframgångarna som nykomling 18-19 stod man i somras utan tränare och med en trupp där över hälften av spelarna lämnat laget. Säsongen 19-20 verkade på förhand bli en större utmaning än 18-19, men den kan inte sammanfattas som annat än succé. Länge var man serieledare och när grundserien avslutades så konstaterar vi klubbens bästa tabellplacering på årtionden, ligans näst högsta publiksnitt och ett momentum som SBL:s lejon är ensamma med. Årets Lyft är Högsbo Basket!"

Alla utdelade utmärkelser i SBL Dam 2019-2020
Årets Försvarare: Cassandra Jayne Nofuente, Högsbo Basket >>>
Årets Stjärnskott: Matilda Ekh, Luleå Basket >>>
Årets Domare: Daniel Tiberg >>>

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum