Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad bjuder in till öppet hus

Dela
Vad kan du plugga på Högskolan i Halmstad? Vilka ämnen läser du på de olika programmen? Hur är studentlivet? Vad kan du jobba med efter examen? Det är några av alla de frågar som besökarna kan få svar på när Högskolan i Halmstad bjuder in till öppet hus nu på torsdag, den 2 mars.

Varje år vid den här tiden har Högskolan i Halmstad ett öppet hus där alla som är intresserade får veta mer om Högskolan, utbildningarna och hur det är att vara student.

För första gången på tre år ordnas nu åter ett fysiskt öppet hus. Nytt för i år är att öppet hus hålls runt om på campus och inte i Högskolehallen, vilket erbjuder en bra möjlighet att se sig om i Högskolans lokaler.

– Under öppet hus ska man verkligen ta vara på möjligheten att prata med våra engagerade studenter och gå på föreläsningar med programansvariga. Öppet hus är en unik möjlighet att få en inblick i och kunskap om högskolestudier, säger Niclas Rosander, marknadsförare och ansvarig för studentrekrytering på Högskolan i Halmstad.

I år hålls också en utbildningsmässa med fokus på Högskolans program på avancerad nivå. Innanför entrén i hus S kommer programansvariga och studenter att vara på plats under lunchtid för att informera och svara på frågor.

– För andra året har vi en speciell mässa för våra magister- och masterutbildningar. Vi vill att ännu fler ska få upp ögonen för de 20-talet fördjupningsutbildningar som Högskolan erbjuder – många av dem unika i sitt slag och med tydlig koppling till Högskolans forskning, berättar Niclas Rosander.

På öppet hus kan besökarna bland annat:

  • Lyssna på föreläsningar om utbildningarna
  • Möta lärare och studenter
  • Se utställningar med studentprojekt
  • Ställa frågor och få tips och råd inför studietiden
  • Se sig om på campusområdet
  • Titta på innovativa labbmiljöer

Redan på onsdag, den 1 mars, finns möjlighet att besöka ett av Högskolans laboratorier. Då har Fab Lab Halmstad nyöppning av sina lokaler. Mellan klockan 9 och 11 är Fab Lab öppet för allmänheten. Här kan besökarna uppleva en av Nordens bäst utrustade digitala makerspace för prototypframtagning.

Tid och plats för öppet hus:

På Högskolan i Halmstad, den 2 mars kl. 9–12 samt kl. 16–18.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Den sammantagna livsstilen påverkar hälsan mest15.5.2023 10:47:16 CEST | Pressmeddelande

Det finns alltmer kunskap om hur enstaka livsstilsfaktorer, som motion eller rökning, påverkar oss människor. Det gäller inte minst personer med reumatiska sjukdomar. Däremot är det brist på forskning om hur en kombination av olika livsstilsfaktorer påverkar hälsan. Men en ny studie visar att en kombination av ohälsosamma levnadsvanor ger stor effekt på den övriga hälsan. Om det finns en god vana som är särskilt viktig att hålla fast vid, är det fysisk aktivitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum