Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad värd när Europas största konferens inom högre utbildning kommer till Västsverige

Dela

I september 2021 står Västsverige värd för EAIE (the European Association for International Education), Europas största, och världens näst största, internationella kongress inom högre utbildning. Runt 6 000 personer från universitet och högskolor från över 95 länder väntas delta i konferensen som äger rum i Göteborg.

Under den årliga konferensen samlas rektorer, politiker, chefer för internationella avdelningar och andra verksamma inom internationell utbildning för att nätverka, delta i workshoppar och föreläsningar. Utöver detta kommer drygt 350 internationella organisationer att delta som utställare. Utställarna kommer från cirka 30 länder som exempelvis Australien, Brasilien, Canada, Sydafrika, USA, Kina och Nya Zeeland.

Kongressen organiseras av EAIE och som värd står sex universitet och högskolor i Västsverige: Chalmers, Göteborgs universitet, Högskolan i Borås, Högskolan i Halmstad, Högskolan i Skövde och Jönköping University.

– Som medarrangör av EAIE-konferensen bidrar vi till utvecklingen av internationella erfarenhetsutbyten med fokus på högre utbildning. Vi ser fram emot möjligheten att på hemmaplan få möta ett stort antal av våra befintliga internationella partner. Samtidigt ger värdskapet en unik möjlighet för oss att få visa upp vårt lärosäte för representanter för intressanta högskolor och universitet runt om i världen, som vi skulle vilja samarbeta med framöver, säger Anders Nelson, vicerektor för internationalisering, samverkan och innovation vid Högskolan i Halmstad.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

1 000 nya studentbostäder behövs de närmaste åren30.9.2020 08:39:43 CESTPressmeddelande

En studie av bostadssituationen som Högskolan i Halmstad har låtit konsultfirman Sweco göra visar att bristen på studentbostäder har ökat stadigt sedan 2013, och kommer att fortsätta att öka om inget görs åt situationen. Minst 1 000 nya studentbostäder behövs för att möta den brist som finns och som kan fortsätta att öka när Högskolan får fler studenter. Högskolestyrelsen tog del av förstudien vid sitt septembermöte och slog fast att tillgången på studentbostäder är en ödesfråga för Högskolan.

Presstips: Högskolan i Halmstad bjuder in till digitalt Sommaröppet15.7.2020 09:21:00 CESTPressmeddelande

Sommaröppet är en tradition vid Högskolan i Halmstad som i år måste göras på ett helt nytt sätt på grund av pandemin. I normala fall bjuds blivande studenter in för att ta del av campus och för att träffa lärare, studentkår, studenthälsan och andra viktiga funktioner vid lärosätet. I år anordnar Högskolan istället en digital mässa där de som blivit antagna till höstens utbildningar kan få svar på sina frågor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum