Region Örebro län

Högt betyg för familjerådgivningen Örebro - nu går det att boka tid dygnet runt

Dela
Nöjda eller mycket nöjda – det är resultatet på de flesta frågor i 2022 års klientundersökning som Familjerådgivningen Örebro nu sammanställt. – Det känns extra bra med tanke på att vi har gjort en stor förändring när det gäller tidbokningen, säger Cecilia Jakobsson, verksamhetschef för familjerådgivningen i Örebro.
Cecilia Jakobsson, verksamhetschef för familjerådgivningen Örebro. Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län
Cecilia Jakobsson, verksamhetschef för familjerådgivningen Örebro. Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län

Under 2022 vände sig totalt 807 par och familjer till Familjerådgivningen i Örebro för att få hjälp i sina relationer.

Rådgivningen som erbjuder både fysiska och digitala möten har nu fått fina omdömen i den senaste klientenkäten. Generellt är klienterna nöjda eller mycket nöjda med den hjälp som ges.

Högt betyg - även när relationer inte håller

Totalt är det hela 98 procent som känner sig lyssnade på. Och både de som är nya hos rådgivningen och de som gått på flera besök anger att de i de allra flesta fallen känner sig förstådda och att de samtal man haft kommer att hjälpa.

– Det är höga betyg med tanke på att det ofta är den ena i paret som vill ha rådgivningen och den andra inte är lika villig men det här gäller alltså båda parter, konstaterar Cecilia Jakobsson. Dessutom slutar inte alltid vår rådgivning med att man väljer att fortsätta tillsammans men betyget blir alltså ändå högt.

Patienterna sköter alla bokningar själva

Oktober 2022 genomförde familjerådgivningarna i länet också en stor förändring när det gäller bokningar. Nu är det inte längre personalen som sköter det – det gör istället klienterna själva på internet. Det gäller såväl för besök i Örebro som på enheterna i Hallsberg, Karlskoga och Lindesberg.

– En skillnad i Örebro är att gruppen småbarnsföräldrar har ökat markant jämfört med förra året, säger Cecilia Jakobsson. Det skulle kunna bero på att vi nu erbjuder klienterna att boka tid digitalt. Många tycker att det är lättare än att ringa på telefontid. 

Men på rådgivningen ser man även en ökning av andra familjekonstallationer.

- Familjer med vuxna barn, föräldrar, syskon och par som kommer tillsammans med svärföräldrar har även blivit vanligare. 

Bokning när den behövs som bäst

För klienter som hellre vill ringa finns telefontid en dag i veckan men allt fler väljer det digitala sättet vilket gör att personalen kan lägga mindre tid på att pussla med schemaläggning av besök.

– En annan sak vi ser är att bokningen kanske görs när det behövs som bäst. 23:45 på natten kan man gå direkt in och hitta en tid, istället för att behöva vänta till morgonen efter, avslutar Cecilia Jakobsson.

Nyckelord

Kontakter

Cecilia Jakobsson
verksamhetschef
Familjerådgivningen Örebro
019-602 74 65
cecilia.jakobsson@regionorebrolan.se

Bilder

Cecilia Jakobsson, verksamhetschef för familjerådgivningen Örebro. Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län
Cecilia Jakobsson, verksamhetschef för familjerådgivningen Örebro. Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län
Ladda ned bild
De flesta som vänder sig till familjerådgivningen är par som har ett förhållande.  Mostphotos/Barbro Wickström
De flesta som vänder sig till familjerådgivningen är par som har ett förhållande. Mostphotos/Barbro Wickström
Ladda ned bild

Dokument

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

Pressinbjudan: Kollegor från Tanzania i erfarenhetsutbyte med Region Örebro län12.5.2023 13:43:45 CEST | Pressinbjudan

Nästa vecka får vi i Region Örebro län besök från Tanzania. Det är Ezra Pharies Ngereza, Tekla Paul Mlysnsi och John Deogratius som jobbar med välfärdsfrågor i Kinondoni som ligger i utkanten av Dar-Es-Salam. De är bland annat intresserade av att utbyta erfarenheter i arbetet för att främja jämställdhet, stötta familjer och se hur vi arbetar med stöd till barn med funktionsnedsättning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum