Norrköpings kommun

Hollywood-regissören Daniel Espinosa kommer till Norrköpings filmnäringsdag

Dela

Regissörerna Daniel Espinosa, Linda Hambäck och Isabel Andersson samt SVT:s Anna Croneman och Crazy Pictures Olle Tholén kommer till Norrköpings filmnäringsdag på Cnema lördag den 20 november. Dagen som sätter fokus på filmproduktion i Norrköping är ett inspirationsforum för filmbranschen både lokalt och nationellt.

Foto: Jonas Knape
Foto: Jonas Knape

I gränslandet efter en pandemi befinner sig Sverige i en speciell filmtid. Svenska Filminstitutet får snart en ny vd, Netflix har öppnat kontor i Stockholm, regeringen har föreslagit 100 miljoner kronor extra i produktionsincitament till film per år och samtidigt råder det brist på filmarbetare i landet. Allt det här kommer att beröras i ett rundabordssamtal om dröm och vision för svensk film. Medverkande är SVT:s dramachef Anna Croneman, Crazy Pictures Olle Tholén, aktuella Linda Hambäck (Apstjärnan, 2021) och Isabel Andersson (Lena, 2021) samt
Hollywood-regissören Daniel Espinosa. Moderator för samtalet är filmkritikern och frilansjournalisten Jon Asp.

Utöver den mycket stora inspelningen av UFO Sweden pågår en mängd spännande produktioner i Norrköping, vilket också märks i årets program;

  • Produktionsduon Tove Sandin och Stina Åman från Iver Produktion i Norrköping har arbetat med bland annat Netflix och bjuder på erfarenhet från att projektleda produktioner.
  • Internationellt prisbelönta filmskaparen Maja Borg från Norrköping berättar om skapandeprocessen kring dokumentären Passion som har biopremiär i januari 2022.
  • I ett samtal med producenten Hanna Hannerz från Nordantill film i Norrköping diskuteras hur man bygger ett produktionsbolag.
  • Producenten Erik Andersson och manusförfattaren Emma Broström till bioaktuellam Knackningar pratar utveckling av idé till färdigt manus.
  • Crazy Pictures Olle Tholén kommer direkt från höstens stora långfilmsinspelning av UFO Sweden och pratar om hur man hittar de ultimata platserna för en inspelning.

Norrköpings filmnäringsdag modereras av Svenska filminstitutets presschef, den före detta Norrköpingsbon Jan Göransson.

Om filmstaden Norrköping:
Norrköping är en filmvänlig stad. Här finns ett stort antal produktionsbolag och filmarbetare inom film och TV. Från Norrköping kommer berättelser som ses över hela världen. Norrköpings filmfond bidrar genom stöd till produktion och utveckling av svensk film och TV.

Kontakt:
Matilda Hagård
Titel: projektledare
Telefon: 070-713 67 56

Johan Karlsson
Titel: enhetschef Cnema
Telefon: 0708-13 99 79

­_______________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Jonas Knape
Foto: Jonas Knape
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum