Riksteatern

Humoristiskt om manlig svaghet när bosniska Savrseni kroj gästar Södra Teatern

Dela

Savršen kroj (The Perfect Fit) är ett humoristiskt drama om moral, värderingar och relationer mellan män och kvinnor. Föreställningen är ett bosniskt gästspel från Teater SARTR (Sarajevski Ratni Teatar) i regi av Jasmin Durakovic och med manus av Vladimir Đurđević. Premiär på Södra Teatern den 2 oktober.

I föreställningen Savršen kroj (The Perfect Fit) kretsar handlingen kring den framgångsrika affärsmannen Marko Milun. När hans byxor går sönder ute på gatan kliver han in i ett skrädderi för att få dem lagade. Där inne möter han skräddaren Svetislav Šnajder och det visar sig att de två har mer gemensamt än de tror. De har båda samma kärleksproblem. Ett bosniskt gästspel om manlig svaghet, rädslor och kärlek.

- Första gången jag kom i kontakt med denna pjäs var i Belgrad på Zvezdara Teatar. Jag gillade direkt denna bittra komedi om förvandlingen och övergångstiden av Balkan där två män älskar samma kvinna, säger Jasmin Duraković, regissör.

Föreställningen ges på bosniska och är ett gästspel från Teater SARTR (Sarajevski Ratni Teatar)

Premiär den 2 oktober på Södra Teatern

Medverkande

Admir Glamočak Sead Pandur

Manus Vlada Đurđević Regi Jasmin Duraković Scenografi Osman Arslanagić Kostym Lena Samardžić

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum