Riksteatern

Humoristiskt om manlig svaghet när bosniska Savrseni kroj gästar Södra Teatern

Dela
Savršen kroj (The Perfect Fit) är ett humoristiskt drama om moral, värderingar och relationer mellan män och kvinnor. Föreställningen är ett bosniskt gästspel från Teater SARTR (Sarajevski Ratni Teatar) i regi av Jasmin Durakovic och med manus av Vladimir Đurđević. Premiär på Södra Teatern den 2 oktober.

I föreställningen Savršen kroj (The Perfect Fit) kretsar handlingen kring den framgångsrika affärsmannen Marko Milun. När hans byxor går sönder ute på gatan kliver han in i ett skrädderi för att få dem lagade. Där inne möter han skräddaren Svetislav Šnajder och det visar sig att de två har mer gemensamt än de tror. De har båda samma kärleksproblem. Ett bosniskt gästspel om manlig svaghet, rädslor och kärlek.

- Första gången jag kom i kontakt med denna pjäs var i Belgrad på Zvezdara Teatar. Jag gillade direkt denna bittra komedi om förvandlingen och övergångstiden av Balkan där två män älskar samma kvinna, säger Jasmin Duraković, regissör.

Föreställningen ges på bosniska och är ett gästspel från Teater SARTR (Sarajevski Ratni Teatar)

Premiär den 2 oktober på Södra Teatern

Medverkande

Admir Glamočak Sead Pandur

Manus Vlada Đurđević Regi Jasmin Duraković Scenografi Osman Arslanagić Kostym Lena Samardžić

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum