Upplands Väsby kommun

Hundratals ungdomar tar hand om Väsby i sommar

Dela

Sommarlovet är här, men snart ser du skolungdomar som tar hand om Väsbys utemiljöer. Park- och utomhusskötsel är några av de hundratals sommarjobb som kommunen förmedlat i sommar. Även i år kommer ungdomar lära ut IT-kunskaper till seniorer.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande

462 skolungdomar sökte jobb genom Upplands Väsby kommun 2019. Av dessa har 380 fått ett erbjudande, varav 64 tackat nej. Nästan hälften av alla sommarjobbare kommer att arbeta inom park- och utomhusskötsel och inom äldreomsorgen.

Liksom tidigare år sker en satsning på de populära IT-kurserna för äldre; en baskurs för pensionärer utan IT-kunskap och en mer avancerad kurs. Närmare 100 deltagare har hittills tagit del av kurserna som startar på nytt i juli och som genomförs i samarbete med pensionärsföreningarna PRO och SPF.

- IT-kursen uppskattas av både deltagare och handledare. Nytt för i år är att vi erbjuder kursen till alla kommunens pensionärer och inte bara till dem som är bundna till en pensionärsförening, säger Mohamed Sadik som är kommunens samordnare för sommarjobben.

Kommunen förmedlar jobb till föreningar, företag och kommunens egna arbetsplatser. Mer än 60 ungdomar som tackat ja till ett sommarjobb i år hade skickat in en ansökan tidigare år men inte fått ett jobb. Dessa har blivit prioriterade i år och erbjudna ett sommarjobb. Av dem som kommer att synas på olika arbetsplatser i kommunen i sommar har 38 personer jobbat minst en sommar tidigare.

Maria Fälth (KD), ordförande i socialnämnden, hoppas att sommarjobben ska ge ungdomar en meningsfull sysselsättning under sommaren.

- Det är viktigt att ungdomar får in en fot i arbetslivet. Intresse kan väckas för vissa yrken och ungdomarna får dessutom tjäna lite extra pengar.

Majoriteten av ungdomarna jobbar en 3-veckorsperiod. Lönen för sommarjobbarna är:

  • 78 kr/timme för ungdomar födda 2002 eller senare
  • 83 kr/timme för ungdomar födda 2001 eller tidigare

Kontakter

Mohamed SadikUngdomscoach med ansvar för feriejobben

08-590 974 05

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum