Norrköpings kommun

Hyllade filmen The Father ska inspirera vård- och omsorgspersonal

Dela

Genom Äldreomsorgslyftet bjuder vård- och omsorgskontoret i Norrköpings kommun drygt 1 500 medarbetare att se filmen The Father på Cnema. Filmen är tänkt att inspirera till samtal bland kring äldrevården generellt och demenssjukdom specifikt.

Cnema kommer under december månad att välkomna drygt 1 500 personer som arbetar inom vård- och omsorg till filmen The Father. Den belönadesi år med 6 Oscar varav en för Bästa Film och Anthony Hopkins som gör huvudrollen belönades med en statyett.

The Father har hyllats för att på ett nyskapande sätt skildra åldrande och anhörigskap. Filmen är berättad ur demenssjuka huvudkaraktären Anthony’s perspektiv, och gestaltar sjukdomen ur ett inifrånperspektiv. Filmen berör och manar till eftertanke.

–  Det är väldigt positivt att vi som medarbetare på vård- och omsorgskontoret ges möjlighet att få se denna film, där vi får inblick utifrån den enskildes perspektiv. Vilket kan skapa ökad förståelse och förutsättningar att möta demenssjuka i vardagensäger Lina Fahlén, verksamhetschef för verksamhetsutveckling på Vård- och omsorgskontoret.

Äldreomsorgslyftet är en statlig satsning som syftar till att stärka kompetensen inom kommunalt finansierad vård och omsorg.

The Father
Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och föreställningar.

Kontakt:
Lina Fahlén
Titel: Verksamhetschef för verksamhetsutveckling på vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 10 37

____________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, åpresskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum