Stockholms studentbostäder, SSSB

I coronatider får studenter möjlighet att träna utomhus

Dela

I en tid av social isolering på grund av coronapandemin riskerar den redan överrepresenterade gruppen för psykisk ohälsa, unga och studenter, att må allt sämre. Stockholms studentbostäder bygger därför utomhusgym till sina hyresgäster för att göra det möjligt för studenterna att träna på ett säkert sätt.

Att lyckas med sin sociala tillvaro och att aktivera sig är svårt i tider av pandemi. Situationen kan ge en negativ effekt på den fysiska och psykiska hälsan hos unga som redan innan pandemin var en överrepresenterad grupp vad gäller psykisk ohälsa. Stockholms studentbostäder vill motarbeta det genom att bygga utomhusgym till sina hyresgäster. Utomhusgymmen ska underlätta för studenterna att komma ut och röra på sig men även skapa möjlighet att träffa varandra, när restriktionerna tillåter.

– Den sociala hållbarheten är särskilt viktig just nu men även på sikt och därför känns det riktigt bra att kunna erbjuda våra studenter en trygg plats att komma ut och träna på tillsammans, när restriktionerna tillåter. När vi nu lever i en pandemi behöver vi tänka till lite extra för att göra det vi kan för att de studenter som bor hos oss mår bra, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

I dagsläget står ett utomhusgym klart på Lappkärrsberget och snart är ytterligare ett färdigställt i Solna. Gymmen är öppna dygnet runt och är tillgängliga för alla hyresgäster att använda. De är strategiskt placerade nära bostadshusen så att det ska kännas tryggt för studenterna att använda gymmen.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder bidrar med 30 000 kronor till arbetet för studenters psykiska hälsa12.12.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Under hösten arrangerade Stockholms studentbostäder loppet Students moving 4 health med syftet att uppmärksamma och bidra till arbetet för studenters psykiska hälsa. För varje student som sprang loppet skänkte Stockholms studentbostäder 50 kronor till organisationen Tilia. Nu står det klart att totalsumman på 30 000 kronor kommer att användas till digitala workshops om stress och prestation.

Studenter mår allt sämre psykiskt – lopp arrangeras för att vända trenden29.9.2020 07:50:00 CESTPressmeddelande

Studenter är en grupp som är överrepresenterade vad gäller psykisk ohälsa och coronapandemin har gjort problemet ännu större. För att bidra till att vända den negativa trenden arrangerar Stockholms studentbostäder tillsammans med några av de största studentkårerna loppet Students moving 4 health där de samlat in över 100 000 kronor som ska användas till att hjälpa studenter som mår dåligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum