Stockholms studentbostäder, SSSB

I coronatider får studenter möjlighet att träna utomhus

Dela

I en tid av social isolering på grund av coronapandemin riskerar den redan överrepresenterade gruppen för psykisk ohälsa, unga och studenter, att må allt sämre. Stockholms studentbostäder bygger därför utomhusgym till sina hyresgäster för att göra det möjligt för studenterna att träna på ett säkert sätt.

Att lyckas med sin sociala tillvaro och att aktivera sig är svårt i tider av pandemi. Situationen kan ge en negativ effekt på den fysiska och psykiska hälsan hos unga som redan innan pandemin var en överrepresenterad grupp vad gäller psykisk ohälsa. Stockholms studentbostäder vill motarbeta det genom att bygga utomhusgym till sina hyresgäster. Utomhusgymmen ska underlätta för studenterna att komma ut och röra på sig men även skapa möjlighet att träffa varandra, när restriktionerna tillåter.

– Den sociala hållbarheten är särskilt viktig just nu men även på sikt och därför känns det riktigt bra att kunna erbjuda våra studenter en trygg plats att komma ut och träna på tillsammans, när restriktionerna tillåter. När vi nu lever i en pandemi behöver vi tänka till lite extra för att göra det vi kan för att de studenter som bor hos oss mår bra, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

I dagsläget står ett utomhusgym klart på Lappkärrsberget och snart är ytterligare ett färdigställt i Solna. Gymmen är öppna dygnet runt och är tillgängliga för alla hyresgäster att använda. De är strategiskt placerade nära bostadshusen så att det ska kännas tryggt för studenterna att använda gymmen.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Fler campusnära studentbostäder ökar Stockholms attraktionskraft som studentstad16.7.2021 06:05:00 CEST | Pressmeddelande

I dag får alla som sökt plats på universitet och högskolor i Stockholm i höst besked om de har kommit in. Alltför ofta grumlas glädjen i att bli antagen till sin drömutbildning i oro och ångest över att hitta ett boende i bostadsbristens Stockholm. Nu hoppas vi på gemensamma insatser från privata aktörer, Stockholms kommuner och region Stockholm för att vända trenden och förhindra att Stockholm halkar efter som studentstad. Fram till 2030 kommer det att behövas minst 6 000 nya studentbostäder för att tillgodose studenternas boendebehov och skapa fortsatt efterfrågan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum