Solna stad

I sommar lanseras Solna Sport & Lek – med gratis utlåning på flera platser

Dela

I sommar lanseras satsningen Solna Sport & Lek, som gör det möjligt för Solnabor att låna och prova på en mängd sport- och fritidsaktiviteter. Satsningen genomförs i nära samarbete med föreningslivet i Solna, med ett kreativt utbud för såväl sommar som vinter.

Solna Sport & Lek genomförs i samarbete med föreningslivet i Solna och erbjuder möjlighet till kostnadsfri utlåning av utrustning för en rad fritids- och idrottsaktiviteter på flera platser runt om i Solna. Ett viktigt syfte med Solna Sport & Lek är att uppmuntra till fysisk aktivitet för barn och unga. Att verksamheten är kostnadsfri innebär att fritidsaktiviteterna blir tillgängliga för fler.

– Vi lanserar Solna Sport & Lek i sommar, med ett brett utbud som kommer att fortsätta växa och utvecklas under året. Fler barn och unga får möjlighet till fysisk aktivitet – utan att hushållets ekonomiska förutsättningar behöver vara ett hinder. Dessutom bidrar detta till återbruk på ett klimatsmart sätt, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Prova på aktiviteter och låna utrustning – året om

Utbudet av aktiviteter kommer att fyllas på allteftersom. Sommarutbudet planeras innehålla till exempel beachvolleyboll, beachhandboll, badminton, käpphästar, krocket och kubb med mera. Framöver kan även kanoter tillkomma som en del i utbudet. Till vintern blir det istället möjligt att låna skridskor och hjälmar, pulkor och stjärtlappar. Annat som kan lånas ut året runt är till exempel stormkök eller brädspel. Aktiviteterna är kostnadsfria.

På flera mötesplatser i Solna

Utlåningsverksamheten inom ramen för Solna Sport & Lek kommer att finnas utspritt på flera mötesplatser i staden, till exempel genom fritidsgårdarna i Skytteholm, Bergshamra och Hagalundsparken, men även genom pop-up-verksamheter i Skytteholmsparken, Överjärva gård, Augustendals 4H-gård, Huvudstabadet, Huvudsta strandbad, Bergshamra IP, Ulriksdals IP samt på biblioteken i Solna.

Mer information

Solna Sport & Lek är en verksamhet som i stil med fritidsbanker och sportotek erbjuder kostnadsfria prova på-verksamheter och utlåning av utrustning. För information om utbud och platser, se solna.se/sportochlek för aktuell information (från och med den 11 juni 2021).

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum