Axess

Idén om kulturkanon skärskådas i nya Axess

Dela
Regeringen ska låta experter ta fram förslag till en svensk kulturkanon. I ett temablock i årets sista utgåva av 20-årsfirande Axess magasin granskar Mustafa Panshiri, Katarina Barrling och ytterligare åtta skribenter initiativet. Specialavdelning med recensioner av höstens svenska fackböcker. Varning för sjunkande läskunnighet. Nya ärkebiskopen tar över ett svårskött pastorat.
Axess nr 9:s omslag är ritat av @KluddNiklas, Niklas Eriksson.
Axess nr 9:s omslag är ritat av @KluddNiklas, Niklas Eriksson.

Magasinets temadel finns digitalt via: https://www.axess.se/magasin/arkiv/tema/ 

Ge bort en gåva som sprider både glädje och kunskap! Just nu får man 9 nummer av Axess för endast 499 krvia: https://axess.se/julklapp22

God jul och gott nytt år
önskar Axess redaktion

Kontakter

Bilder

Axess nr 9:s omslag är ritat av @KluddNiklas, Niklas Eriksson.
Axess nr 9:s omslag är ritat av @KluddNiklas, Niklas Eriksson.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Säsongspremiär för "Förklara din forskning"14.3.2023 06:17:00 CET | Pressmeddelande

Varför låste man in kvinnor som nyss suttit i koncentrationsläger? Den åttonde säsongen av Axess TV:s populära "Förklara din forskning" inleds med ett samtal om svenska interneringsläger. Programledarna Catta Neuding och Katarina O'Nils Franke träffar etnologiforskaren Britta Zetterström Geschwind och samtalar om det svenska lägret Gunnarpshemmet. Varje tisdag kl 21.00 sänds ett nytt avsnitt av "Förklara din forskning" på Axess TV. Det går även bra att se när som helst på axess.se och via Axess TV:s Youtubekanal.

Premiär - Mariupol mot alla odds23.2.2023 14:04:44 CET | Pressmeddelande

Kriget i Ukraina följs och betraktas genom internationella medier, men hur ser det ut för människorna på plats? I dokumentärfilmen Mariupol mot alla odds följer vi dem som lyckats överleva Rysslands bombardemang mot staden Mariupol. Tre kvinnor och två män som bodde där under den första månaden av den ryska invasionen berättar om sina upplevelser och beslut under krigets gång. Det här är historien om en stad där allt utom hoppet har förstörts. Premiär i Axess TV på årsdagen, den 24 februari kl 21.00.

Sverigepremiär för dramakomedi om EU-parlamentet6.2.2023 06:25:00 CET | Pressmeddelande

Samy anländer till Bryssel några veckor efter Brexit-omröstningen, redo att bli parlamentsassistent. Det visar sig snabbt att han inte är lämplig för jobbet. Faktum är att Samy inte vet något om EU:s institutioner. För att överleva måste han lära sig det politiska spelet. Kommer han att lyckas? Den 8/2 har den kritikerhyllade dramakomedin "I unionens tjänst" premiär i Axess TV! Under våren sänds första och andra säsongen i följd med ett nytt avsnitt varje onsdag kl 20.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum