If Skadeförsäkring

If köper Viking Räddningstjänst

Dela

Försäkringsbolaget If förvärvar samtliga aktier i Viking Räddningstjänst AB. Avtalet gäller alla Vikings tjänster i hela Norden.

Ifs koncernchef, Morten Thorsrud, och Hans Petter Semmelmann, koncernchef på Viking Räddningstjänst
Ifs koncernchef, Morten Thorsrud, och Hans Petter Semmelmann, koncernchef på Viking Räddningstjänst

Viking är ett ledande vägassistansföretag med verksamhet i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Bolaget har 320 servicestationer i sitt nätverk, vilka ger service i hela Norden, och hanterar 1,5 miljoner telefonsamtal och utför cirka 460 000 assistanser årligen. Viking kommer även efter affären att drivas som ett eget företag och varumärke, med samma ledningsgrupp.

- If och Viking har samarbetat i många år och passar bra tillsammans. Överenskommelsen säkerställer ett ännu tätare samarbete, vilket blir en fördel både för bilägare och våra partners i bilbranschen. Bilägande och mobilitet är i kraftig förändring och vi vill säkerställa att vi även i framtiden kan erbjuda bra lösningar till våra kunder. Oavsett om kunden äger, hyr eller har ett annat bilupplägg ska vi säkerställa en enkel och problemfri bilhantering. Genom köpet kommer If också att kunna följa upp kunderna bättre när de behöver hjälp, säger Ifs koncernchef Morten Thorsrud.

- Jag är väldigt glad över överenskommelsen och inte minst stolt över att bli en del av Nordens största försäkringskoncern. Med If som ägare får Viking stora möjligheter att vidareutveckla verksamheten. Vi är nu i en position att expandera både geografiskt och inom nya verksamheter. Detta ger oss tillgång till kompetens, kapital och kunder, samtidigt som Viking bevaras som ett eget företag och varumärke för att upprätthålla neutralitet och konkurrenskraft mot våra övriga samarbetspartners inom bil och försäkring, säger Hans Petter Semmelmann, koncernchef på Viking Räddningstjänst.  

I flera andra länder är det vanligt att försäkringsbolag äger väghjälps- och assistansbolag, och Ifs koncernchef ser förvärvet av Viking som en naturlig förlängning av verksamheten. 

- If och Viking är båda stora nordiska företag med starka varumärken och leverantörer av trygghet i människors vardag. Företagen delar också visionen att utveckla bra digitala lösningar för kunderna och kommer att göra detta tillsammans, och ihop med andra aktörer inom mobilitet, säger Morten Thorsrud.

If förvärvar aktierna i Viking från nuvarande ägare, AAC Capital Partners och Intermediate Capital Group PLC, samt från medlemmar av koncernledningen.

Förvärvet får ingen praktisk betydelse för befintliga vägassistansnätverket, anställda, kunder eller övriga samarbetspartners till If och Viking.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ifs koncernchef, Morten Thorsrud, och Hans Petter Semmelmann, koncernchef på Viking Räddningstjänst
Ifs koncernchef, Morten Thorsrud, och Hans Petter Semmelmann, koncernchef på Viking Räddningstjänst
Ladda ned bild

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

+46 771-43 00 00

Lugn, vi hjälper dig.

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 6 800 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den finska bankkoncernen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

Maj mest skadedrabbade månaden för barn i studsmattor19.5.2020 10:02:40 CESTPressmeddelande

Vårtid och härligt väder betyder för många barn tid för lek i trädgården. I maj sker flest skador bland barn som hoppar i studsmattor. Att flera barn hoppar samtidigt är den vanligaste orsaken till olyckor. "Det är givetvis alltid viktigt att måna om barns säkerhet vid lek på studsmatta och på grund av nuvarande läge med pågående covid-19 pandemi så är det extra viktigt att kontrollera att lek på studsmattan går rätt till, för att minimera risken för skador och därmed undvika att belasta vården." säger Ifs specialist.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum