Svenska Ishockeyförbundet

IIHF:s beslut gällande Rysslands och Belarus deltagande förlängs

Dela
Idag beslutade IIHF:s styrelse att förlänga sitt tidigare beslut om att ryska och belarusiska landslag och klubblag inte tillåts delta i IIHF-tävlingar. Beslutet gäller för säsongen 2023/2024.

– Det är ett bra och viktigt beslut att Ryssland och Belarus inte heller nästa säsong tillåts delta i internationella mästerskap. Ett beslut som vi i svensk ishockey står bakom och ser som helt nödvändigt i det rådande läget. Redan fem dagar efter det fruktansvärda krigets början förra året fattade internationell ishockey ett samlat beslut, och nu har vi lagt fast att det fortsätter att gälla säsongen 2023/2024, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet och styrelseledamot Internationella Ishockeyförbundet.

IIHF:s styrelse tog beslutet baserat på bedömningen att det inte är säkert att låta Ryssland och Belarus delta i internationella mästerskap.

Beslutet innebär bland annat att det tidigare presenterade spelschemat för JVM 2024 i Göteborg ligger fast.

Läs mer på IIHF:s hemsida, där Luc Tardif, ordförande för Internationella Ishockeyförbundet, uttalar sig om beslutet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum