IKEA

IKEA lanserar KARISMATISK, en fantastisk kollektion i samarbete med Zandra Rhodes, brittisk mönster- och textildesigner

Dela

Tillsammans med Zandra Rhodes har IKEA utforskat hur Zandras värld av djärva mönster och levande färger kan användas i hemmiljö. Resultatet är KARISMATISK kollektion.


Kollektionen består av 26 produkter som uppmuntrar alla som älskar färg att “vara modiga, fantastiska och vara dig själv!” Dame Zandra Rhodes är känd för sina djärva mönster och levande färger och har varit en revolutionerande kraft i mode- och textilvärlden i över fem årtionden. Inspirerade av Zandra och hennes orädda förhållningssätt till livet och stil, utforskade IKEA färgers och mönsters kraft i att ge hemmet karaktär och karisma.

Kollektionen är stolt och tar plats. Precis som Zandra själv säger den ”Här är jag!“. KARISMATISK hyllar våra hem som ett uttryck för vilka vi är genom färg, mönster och iögonfallande objekt. Den nya kollektionen kanaliserar Zandras självförtroende och karisma in i våra hem.
KARISMATISK handlar om att ha roligt med din heminredning. Mixa och matcha kuddar, mattor, textilier som du vill, sätt ihop vaser eller ställ dem för sig själv som de är, addera en gnutta färg eller fullt med mönster!

- Det är en kollektion där man kan välja att låta enbart en produkt, eller flera, ur kollektionen lysa upp ens liv, säger Zandra Rhodes. 
Precis lika mycket som KARISMATISK är fantastisk, så är den funktionell. Tillsammans med Zandra har IKEA utgått från de fem dimensionerna av Demokratisk design: form, funktion, kvalitet och hållbarhet till ett lågt pris, för att skapa lekfulla lösningar på vardagens behov tillgängliga för de många människorna

Även om Zandra är passionerad kraftfulla mönster och färger, så är hennes design alltid praktisk. När möjligt så används återvunna material i kollektionen och med stor medvetenhet för “less is more”.

- IKEA teamet förstår verkligen Zandra Rhodes-estetiken och därför bygger vi på varandra. Designprocessen har varit organisk och genuin och det genomsyrar hela kollektionen, säger Zandra Rhodes. Det har varit ett fantastiskt äventyr. Det har också varit spännande att rent praktiskt tolka “Zandra Rhodes: En värld av färger” så att de många människorna kan ta del av det.

Om Zandra Rhodes:

Zandra Rhodes hörde till den nya vågen av brittiska modedesigner som satte London i centrum för den internationella modevärlden under 1970-talet. Hennes kreationer anses vara klara, kreativa uttryck; dramatiska men graciösa, djärva men feminina. Rhodes har hämtat inspiration från organiskt material och naturen. Hennes okonventionella och färgstarka mönster har ofta inspirerats av resor; chevronmönster från Ukraina, symboler från ursprungsbefolkningen i Nordamerika, japanska blommor, kalligrafi och snäckskal.

Säljstart: 10 september på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus med undantag av Gävle, Örebro, Linköping, Sundsvall, Kållered och Haparanda.

Ladda ner högupplösta bilder: Bildbanken
Läs mer här!: Pressmaterial (Pdf)

Kalendarium:

 Säljstart:  Nyhet:  Pressinformation: Pressbilder:
Oktober 2021 Oktobernyheter 2021
Sortiment
Pressmeddelande Bildbank
Augusti 2021 HÖSTKVÄLL Kollektion Pressmeddelande Bildbank

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 20 IKEA-varuhus, ett antal planeringsstudios som till exempel IKEA Kök samt e-handel i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2021. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA och WIP Industries investerar i ny fabrik för kastruller i småländska Åseda - ska drivas med förnybar energi och använda återvunnet stål1.7.2022 09:32:38 CEST | Pressmeddelande

IKEA ökar sin produktion i Sverige genom att investera i en helt ny fabrik för grytor och kastruller i småländska Åseda. Anläggningen ska drivas med förnybar energi och använda återvunnet stål i produktionen. Med höga krav på hållbar produktion ska den nya fabriken producera flera miljoner IKEA grytor och kastruller varje år. Syftet är att erbjuda IKEA kunder i Europa ännu mer prisvärda och hållbara produkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum