Adda

Inbjudan: Lanseringen av utbildning i innovationsledning för välfärdens ledare

Dela
För att möta kompetensutmaningen och ställa om i en digital tid är en stark innovationskultur avgörande. Tillsammans med SKR och Leif Denti, forskare vid Göteborgs universitet, lanserar Adda Kompetens en nyskapande utbildning för att stärka ledarskapet och främja en utvecklad innovationskultur i välfärden.

Tillsammans med våra inbjudna gäster fördjupar vi oss i vad innovationsledning handlar om, hur kommuner och regioner jobbar med frågorna idag, och hur ledarna kan bidra till organisationens innovationskultur och förmåga.

Fredag den 24 mars kl.13:00

Medverkar gör bland andra:

Palle Lundberg, vd SKR
Leif Denti, innovationsforskare, Göteborgs Universitet
Karin Ekdahl Wästberg, innovationsdirektör, Stockholms stad
Daniel Forslund, utvecklingsansvarig, Vårdföretagarna
Monica Skagne, fd kommundirektör, Växjö kommun
Anna Kelly, Internetstiftelsen (moderator)

Under seminariet får du även höra Leif Denti, ledarskaps- och innovationsforskare vid Göteborgs universitet, berätta mer om utbildningen och den forskning som den bygger på.

Välkommen på ett direktsänt seminarium i samband med lanseringen av Innovationsledning - att odla en innovativ organisation, en heldigital utbildning framtagen av Adda Kompetens i samarbete med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Välkommen att delta på sändningen via länken nedan, fredag 24/3 kl.13:00.

Utbildningen är ett samarbete med Leif Denti, som forskar om ledarskap, kreativitet och organisatorisk innovation vid Göteborgs universitet, samt med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Innehållet bygger på Leif Dentis forskning och utgår ifrån OECD:s principer för innovation i offentlig sektor. Den ger dig kunskap, konkreta metoder och verktyg för att komma igång och bygga en innovativ kultur i din organisation.

___________________________________________________

Vill du delta på plats i studion i Stockholm?

Vi har möjlighet att erbjuda ett antal platser i studion där du har möjlighet att möta deltagarna. Vid intresse ber vi dig boka in dig till produktionsledare Linn Isacson, linn.isacson@adda.se

Vi kan även erbjuda intervju i samband med lansering, kontakta pressansvarig Emelie Eduard.  

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Adda ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder. Vårt uppdrag är att erbjuda offentlig sektor avtal och tjänster inom strategisk försörjning som underlättar vardagen för våra kunder, frigör resurser till välfärden och bidrar till ett hållbart samhälle.

Följ Adda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Adda

”Stoppa brottsligheten i offentlig upphandling”26.5.2023 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Välfärdsbrottslighet drabbar både enskilda individer och samhället i stort. Det är brottslig verksamhet som riktar sig mot socialtjänsten, sjukvården och andra offentligt finansierade verksamheter. Tidig kontroll och uteslutning av oseriösa aktörer leder till färre kvalitetsbrister och minskade kostnader för både uppföljning och avvikelsehantering. Det leder också till förbättrad konkurrens för seriösa företag, skriver Adda i en debattartikel i Dagens Samhälle.

Hållbara leveranskedjor i fokus i Addas hållbarhetsrapport11.5.2023 14:45:34 CEST | Pressmeddelande

Idag släpper Adda sin sjätte hållbarhetsrapport som redovisar koncernens arbete för ökad hållbarhet inom strategisk försörjning av varor och tjänster till offentlig sektor. Under 2022 har fokus legat på analysverktyget baserat på Agenda 2030 som ger vägledning kring prioriteringar av hållbarhetshänsyn i upphandlingar och dynamiska inköpssystem (DIS). Andra fokusområden under året har varit att verka för minskad klimatpåverkan från transporter och för cirkulära flöden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum