Region Örebro län

Inbjudan till presskonferens I DAG 8 mars: Besökare på Örebro universitetets Öppet hus för gymnasieelever kan ha utsatts för coronasmitta

Dela

En ung person som varit smittsam med det nya coronaviruset besökte Örebro universitet onsdagen 4 mars när universitetet höll öppet hus, de så kallade universitetsdagarna, för länets gymnasieskolor. De nära kontakter som personen haft under dagen är kontaktade och har fått förhållningsregler att vara hemma. Det kan dock inte uteslutas att personen även kan ha smittat andra som varit där den dagen. Smittskyddsläkaren uppmanar därför alla som varit på universitetets öppet hus aktuell dag att vara mycket uppmärksam på eventuella symtom under resterande del av inkubationstiden, vilket är fram till den 18 mars. De vanligaste symtomen för det nya coronaviruset är hosta, andra luftvägssymtom eller feber.

- De nära kontakterna är informerade och har fått förhållningsregler att vara hemma, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare.Som en extra säkerhetsåtgärd vill vi även uppmana alla som deltagit i samband med Universitetsmässan den 4 mars att vara uppmärksam på symtom, och då stanna hemma, och skyndsamt kontakta 1177 för att bli hänvisade vidare för provtagning.

Folkhälsomyndigheten är inkopplad i detta fall.  

Presskonferens: i dag söndag 8 mars klockan 19.30
Medverkande: Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare
Plats: Wilandersalen USÖ

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum