Region Örebro län

Inbjudan till presskonferens på Universitetssjukhuset Örebro i dag onsdag

Dela

En person i Örebro län har testats positivt för det nya coronaviruset. Personen har lindriga besvär och befinner sig på Universitetssjukhuset Örebro för observation. Vi hälsar media välkomna till till presskonferens i dag onsdag den 4 mars klockan 19.00 i Wilandersalen på Universitetssjukhuset Örebro.

Foto: Maria Bergman
Foto: Maria Bergman

Personen har varit i norra Italien och insjuknade under gårdagen med luftvägsbesvär. Personen tog först kontakt med 1177, precis som man ska göra, och fick därefter en tid för provtagning på infektionskliniken. I dag under eftermiddagen kom provsvaret som visar att personen är smittad.

- Vi bedömer att personen har smittats i norra Italien. Personen har lindriga besvär och befinner sig nu på infektionskliniken på USÖ för observation. Personen mår väl och ligger inne för observation, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare.

Smittskyddsenheten i Region Örebro län arbetar i ett nära samarbete med Folkhälsomyndigheten och medarbetare på infektionskliniken på USÖ. 

Kontaktspårning påbörjas nu av närkontakter och andra personer som skulle kunna ha utsatts för smitta.

- Vi har varit beredda på att vi skulle få ett fall i länet. Region Örebro län har rutiner för att handlägga misstänkta och bekräftade fall av det nya coronaviruset. Såväl ambulanssjukvård, akutmottagningar, infektionskliniken och andra vårdgivare vet hur de ska agera när de möter personer som kan vara sjuka, säger Gunlög Rasmussen.

Välkomna på presskonferens

Datum: den 4 mars 

Plats: Wilandersalen, Universitetssjukhuset Örebro.

Tid: Klockan 19.00

Medverkande: Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare, Martin Widlund, infektionsläkare och Claes-Mårten Ingberg, chefläkare Område medicin och rehabilitering 

Alla frågor hänvisas till presskonferensen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Maria Bergman
Foto: Maria Bergman
Ladda ned bild
Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län.
Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum