Högskolan i Halmstad

Inbjudan till pressträff för forskningsprojektet Sweden-China Bridge

Dela

Högskolan i Halmstad startade i oktober 2020 forskningsprojektet "Sweden-China Bridge – Creating A Collaborative Academic Platform for Electrification of Transportation Systems" i samarbete med Lunds universitet, Statens Väg- och Transportforskningsinstitut (VTI) och Jönköping University – Jönköping International Business School. Projektet finansieras av Trafikverket och pågår i två år.

Sweden-China Bridge publicerar nu den första omfattande studien i Kina. Studien har undersökt förekomsten av batteribyte (battery-swapping) för elfordon, det vill säga att du enkelt byter ett urladdat batteri mot ett fulladdat. Batteribyte har snabbt blivit en nationell strategi som komplement till att ladda elfordon via kabel. Flera kinesiska biltillverkare designar, tillverkar och levererar kompletta systemlösningar. I slutet av år 2020 fanns det nästan 600 batteribytesstationer i Kina. Nya OEM-företag (företag som tillverkar komponenter men inte färdiga slutprodukter) satsar nu på teknologin och hundratals nya batteribytesstationer kommer att etableras under de kommande åren.

Rapporten Exploring battery-swapping for electric vehicles in China 1.0 (se länk nedan) utgör en genomgång av batteribytesteknologin, dess historia och utvecklingen från pilotstadiet till nationell strategi, samt redogör för hur kinesiska aktörer arbetar med teknikutveckling och kommersialisering vid etableringen av ett nytt ekosystem och nya affärsmodeller för batteribyteslösningar. 

PRESSTRÄFF 

DATUM: fredagen den 16 april 2021

TID: 13:00–14:00

ZOOM: https://hh-se.zoom.us/j/61225655197.

Journalister och forskare bjuds in till digital pressträff där forskargruppen presenterar forskningen och rapporten samt beskriver forskningsaktiviteter för år 2021 och kommande publikationer om bland annat

  • batteribyte för tunga fordon och bussar i Kina 1.0
  • status för batteriteknik i Kina
  • status för vätgasteknik i Kina
  • status för induktiv laddning i Kina
  • omvandling av staden Shenzhen till en världsledande elektrifierad stad
  • hybrid-elektrifiering av Shanghai

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Ny bok och konferens rundar av samverkansprojektet Framtidens digitala lärande i skolan, FDLIS20.4.2021 15:46:42 CEST | Pressmeddelande

Att samverka är viktigt men inte alltid enkelt – särskilt kring en sådan komplex fråga som skolans digitalisering. I projektet FDLIS, Framtidens digitala lärande i skolan, har lärare, förskollärare och skolledare samarbetat väldigt konkret och i varje steg tillsammans med forskare från Högskolan i Halmstad om digitalisering i förskolan och skolan. Den 28 april är det dags för avslutande konferens och i en nyutkommen bok beskrivs stora delar av arbetet inom, och resultaten av, FDLIS.

Högskolan i Halmstad deltar i Vetenskapsfestivalen i Göteborg13.4.2021 10:13:56 CEST | Pressmeddelande

Vetenskapsfestivalen i Göteborg invigs på onsdag, den 14 april. Högskolan i Halmstad deltar i flera punkter senare i veckan i det publika, digitala programmet. Årets tema är Level up och Högskolans i Halmstads representanter – forskare och studenter – kommer att prata om under rubrikerna ”Information-driven care: Hype or hope”, ”Är e-sport en idrott?”, ”Mindfulness och idrottsprestation” samt om idrottspsykologi och e-sport för unga.

Studenterna i det branddrabbade huset mår väl efter omständigheterna7.4.2021 15:46:24 CEST | Pressmeddelande

Natten till i dag, den 7 april, brann det i ett hus på Östra stranden i Halmstad. Det är ett flerfamiljshus där det bland annat bor personer som studerar vid Högskolan i Halmstad. Det är ett tiotal studenter som har uppgivit att de är skrivna på en adress i det branddrabbade området. De har blivit kontaktade av Högskolan och mår under omständigheterna bra. Det kan dock finnas fler studenter som är drabbade av branden men som inte är skrivna på en adress i området, och de uppmanas att ta kontakt med Högskolan.

Internationell utbildningskonferens framflyttad31.3.2021 13:21:43 CEST | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten som skulle ha varit värd för Europas största utbildningskonferens, EAIE 2021, i Göteborg den 7–10 september i år. På grund av den fortsatt osäkra situationen kring resande och offentliga sammankomster har European Association for International Education (EAIE) beslutat att flytta fram årets konferens. Arrangörerna arbetar nu, tillsammans med konsortiet av värdlärosäten samt Svenska Mässan i Göteborg, för att konferensen ska kunna genomföras under 2025 i stället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum