Svenska Basketbollförbundet

Inbjudan till pressträffar inför VM-kvalet mot Tyskland & Estland

Dela
Herrlandslagets VM-kval avslutas med matcher mot Tyskland 24 februari och mot Estland på hemmaplan i Malmö 27 februari. Inför det sista kvalfönstret är Sveriges chanser att kvalificera sig redan borta, och matcherna blir istället en möjlighet för fler spelare att visa upp sig på den högsta nivån.

Svenska Basketbollförbundet bjuder in till pressträffar under landslagsamlingen. Det kommer finnas två tillfällen för intervjuer och ett tillfälle för fotografering av träning.

Intervjuer
Tid: Tisdag 21 februari kl. 19.30-21
Var: På Quality Hotel the Mill, Malmö eller via telefon
Bokning av intervjuer: Kontakta Annica Bergman på annica.bergman@basket.se eller på 0708-50 48 48 

Fotografering/filmning på träning
Var: Heleneholms Sporthall, Malmö
När: Tisdag 21 februari kl. 17
Bokning av fotografering: Kontakta Annica Bergman på annica.bergman@basket.se eller på 0708-50 48 48

Intervjuer och ”meet and greet” med ungdomar i Malmö (delvis öppen träning)
Tid: Lördag 25 februari kl. 17.40
Var: Baltiska hallen, Malmö
Bokning av intervjuer: Kontakta Henrik Schöldström på 072-501 69 86

 

Ackreditering VM-kval
Det krävs ackreditering för att bevaka Sverige-Estland på plats 27 februari (samt Tyskland-Sverige 24 februari). Mediarepresentanter, journalister och fotografer gör sin ackrediteringsförfrågan via FIBA Media Portal, som ni hittar här

Förutsättningar VM-kval
Sverige spelar kval till VM 2023, som spelas i Filippinerna, Japan och Indonesien. I första kvalrundan spelade herrlandslaget i Grupp C tillsammans med Finland, Kroatien och Slovenien, där man vann två matcher, förlorade fyra och gick vidare till andra rundan som tredje bästa laget i gruppen (tillsammans med Finland och Slovenien).

I andra kvalrundan spelar Sverige i Grupp J med matcher mot Tyskland, Estland och Israel och tar med sig resultaten från första gruppspelet. Den andra gruppspelsrundan spelas under kvalfönster i augusti 2022, november 2022 och februari 2023, och de tre bästa lagen från den nya 6-lagsgruppen kvalificerar sig till VM 2023. 

Med två matcher kvar kan Sverige inte kvalificera sig till VM.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Trålgränd 2
Stockholm

http://basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket röstade idag ja till ökad demokrati!22.4.2023 14:23:23 CEST | Pressmeddelande

Vem eller vilka ska ha möjlighet att påverka och besluta inom Svensk Basket? Den frågan avgjordes idag vid Svenska Basketbollförbundets extra Förbundsmöte. Med bred majoritet röstade Förbundsmötet ja till Förbundsstyrelsens förslag om att ändra rösträtten. Detta för att öka demokratin och ge samtliga basketföreningar rösträtt och därmed få möjlighet att påverka beslut som rör Svensk Basket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum