Inera AB

Inera har tecknat ramavtal för utveckling och förvaltning av applikationer

Dela
Ett stort förändringsarbete pågår inom Ineras organisation med ambitionen att säkerställa rätt och kostnadseffektiv bemanning med kompetens inom utveckling och förvaltning av applikationer. Inera har nu meddelat tilldelning och tecknat ramavtal med leverantörerna i den stora ramavtalsupphandling som har genomförts och som vi har informerat om tidigare.

–  Vi vill inleda strategiska samarbeten med ett antal utvalda leverantörer för att möjliggöra en stabil och effektiv förvaltning av våra applikationer, samtidigt som vi vill arbeta innovativt med vidareutvecklingen av applikationerna för att möta morgondagens behov, säger Sara Meunier, CTO och avdelningschef, Inera.

– Inera har valt att tilldela åtta starka leverantörer efter ett noggrant upphandlingsarbete. Genom att vi har tagit fram tydligare spelregler för samverkan och partnerskap med externa leverantörer möjliggörs ett utvecklingsorienterat arbetssätt samt förutsättningar för positiva synergier tillsammans med marknaden, säger Klara Diskay, inköpschef, Inera.

Ramavtalet omfattar större delen av Ineras tjänster inklusive viktiga nationella tjänster som 1177. Upphandlingen omfattar inte drift. Inera har satt ett takbelopp på 2,7 miljarder kronor för de kommande sju åren, där ramavtal skrivs på högst 4 år.

De leverantörer som Inera har valt att tilldela och teckna ramavtal med är följande:

  • Capgemini Sverige AB
  • Knowit AB 
  • Netcompany AS
  • Nexer AB
  • Softronic AB
  • Solita Oy 
  • Sopra Steria Sweden AB 
  • Tieto Sweden AB

När ramavtalet nu har trätt i kraft kommer avrop i större kluster av applikationer eller tjänster att genomföras successivt. Avrop innebär att de leverantörer som har fått ramavtal med Inera får konkurrera ytterligare en gång om vem som bäst kan erbjuda sina tjänster, utifrån de specifika förutsättningarna som finns i respektive kluster.

För mer information om upphandlingen, kontakta:

Klara Diskay, inköpschef, 072-584 74 50, klara.diskay@inera.se 

Sara Meunier, CTO och avdelningschef, 070-549 24 49, sara.meunier@inera.se

Tidigare publicerad information om upphandlingen:

1/6–21 Inera.se, Inera upphandlar stort ramavtal
https://www.inera.se/om-inera/upphandling/

21/4–21 Inera.se, Inera startar upphandling för utveckling och förvaltning av applikationer https://www.inera.se/om-inera/upphandling/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sara Meunier
Sara Meunier
Ladda ned bild
Klara Diskay
Klara Diskay
Ladda ned bild

Om

Inera AB
Inera AB
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

Växel: 0771-25 10 10https://www.inera.se/

Om Inera

Inera är ett digitaliseringsbolag, som ägs av regioner, kommuner och SKR Företag, och har i uppdrag att skapa förutsättningar för att digitalisera välfärden. Genom att förse ägarna med gemensam digital infrastruktur och arkitektur samt ett stort antal tjänster bidrar Inera till en säker, jämlik och effektiv vård och omsorg.

Inera utvecklar och förvaltar ett 40-tal tjänster inklusive 1177, Nationell patientöversikt, identifieringstjänsten SITHS samt kunskapsstöd genom Vårdhandboken med flera. De digitala lösningarna används av invånare samt anställda och beslutsfattare inom regioner och kommuner.

 

 

 

 

Följ Inera AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Inera AB

1177 Vårdguiden - främsta valet för hälsoråd kring covid-194.5.2021 14:23:58 CEST | Pressmeddelande

Den som är orolig för sin egen eller någon annans hälsa på grund av covid-19, vänder sig i första hand till 1177 Vårdguiden för att få råd. 1177 Vårdguiden är regionernas samlade kanaler och erbjudanden till invånarna, som i stort sett alla känner till och allt fler vänder sig till som ett första steg då de behöver vägledning. Under 2020 gjordes 175 miljoner besök och nära 100 miljoner inloggningar på 1177.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum