Åklagarmyndigheten

Inför beslut i Palmeutredningen

Dela

Åklagaren har för avsikt att fatta beslut i åtalsfrågan i Palmeutredningen före den 1 juli. Här följer information till media inför beslutet.

Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten kommer att bjuda in till en digital pressträff i god tid inför beslutet.

Pressträffen hålls digitalt med anledning av coronapandemin. Efteråt finns möjlighet till enskilda intervjuer med både polis och åklagare. Det innebär att reportrar inte kan vara fysiskt närvarande på pressträffen. Skälet är att vi räknar med ett stort intresse och på det här sättet kan vi undvika att det blir fler än 50 personer i lokalen.

Det kommer att finnas möjlighet att tappa ljud och bild för media som önskar få in sändningen i sina kanaler. Information om hur det går till ges i pressinbjudan.

Media kommer att kunna medverka på länk och därigenom ställa frågor under en gemensam frågestund i slutet av pressträffen.

Chefsåklagare Krister Petersson och spaningsledare Hans Melander är inte tillgängliga för media före pressträffen.

Enskilda intervjuer efteråt

Efter pressträffen kommer chefsåklagare Krister Petersson att vara tillgänglig på Skype. Skälet är att han tillhör en riskgrupp. Spaningsledare Hans Melander kommer att vara fysiskt tillgänglig.

Instruktioner och tider för de enskilda intervjuerna kommer i pressinbjudan och vid anmälan.

Presskontakt

Annika Collin, Åklagarmyndigheten, 010-562 50 15.

Anna Knöfel Magnusson, Åklagarmyndigheten, 010-562 51 99.

Nationellt mediecenter, Polismyndigheten, 010-56 391 70.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndigheten



https://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum