Åklagarmyndigheten

Ingen frihetsberövad i ärende om försök till mord vid skola i Göteborg i går - uppdaterad

Dela

I går måndag blev en person knivhuggen i halsen vid en skola i Kortedala i Göteborg. På eftermiddagen samma dag kunde polis gripa en person misstänkt för brottet. Förhör genomfördes under måndagskvällen.

Utredningen bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning, dvs. en utredning då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott. Eftersom det handlar om en så ung gärningsperson som misstänks så finns för närvarande ingen frihetsberövad i ärendet. Brottet har av åklagaren rubricerats som försök till mord. 

En LUL 31-utredning syftar att ge socialtjänsten ett underlag för att kunna bedöma behovet av insatser.

Läs mer: Utredningar där den som kan misstänkas är under 15 år.

Uppdatering den 2 april 2020: Den person som blev knivhuggen avled den 1 april.

 
Kammaråklagare Mats Ihlbom vid Åklagarkammaren i Göteborg är inte tillgänglig för ytterligare kommentarer i ärendet för närvarande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum