Umeå kommun

Inget kommunfullmäktige i november

Dela

Kommunfullmäktige i Umeå ställer in mötet måndag 30 november 2020 på grund av rådande läge för spridning av coronavirus.

Nästa möte måndag 21 december 2020 genomförs digitalt, med teknik som är tänkt att fortsätta att användas även nästa år.

− Nu riggar vi tekniken för varje enskild ledamot och lägger mycket energi på att mötet i december och kommande möten ska fungera bra på distans. Det känns bra att vi har en lösning och vi känner den största respekt för att ta vårt ansvar för att bromsa smittspridningen, säger Marie-Louise Rönnmark (S), ordförande, kommunfullmäktige.

Kommunfullmäktiges möten går att följa på dator eller mobil via www.umea.se/webbtv.

Kontakt:

Marie-Louise Rönnmark (S)
ordförande
kommunfullmäktige
070-655 64 84
marie-louise.ronnmark@umea.se

Sven-Olov Edvinsson (C)
1:e vice ordförande
kommunfullmäktige
070-602 66 34
sven-olov.edvinsson@umea.se

Jan-Olov Carlsson (V)
2:e vice ordförande
kommunfullmäktige
070-576 90 32
janolov.karlsson@umea.se

Nyckelord

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

”Studiegård” på Dragonskolan ska stötta efter distansstudier4.5.2021 09:06:12 CEST | Pressmeddelande

Under pandemin har gymnasieeleverna tvingats ta ansvar för sina studier på ett helt annat sätt än vad som är normalt. På Dragonskolan arrangeras därför nu en ”studie-gård” för alla elever under varje dag fram till sommaren. – Vi har upprätthållit en god kvalitet på undervisningen genom hela pandemin, men det går inte att sticka under stol med att närundervisning slår all form av distansundervisning, säger Henrik Bolin, samordningsrektor på skolan.

Fortsatt delvis distansundervisning på kommunala högstadie- och gymnasieskolor27.4.2021 08:30:03 CEST | Pressmeddelande

De kommunala högstadie- och gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning 3-28 maj. – Tyvärr är smittspridningen i Umeåområdet hög, den positiva trend som exempelvis finns i Södra Lappland finns inte här. Vi har därför efter samråd med smittskyddsläkare på Region Västerbotten beslutat att förlänga nuvarande beslut om delvis distansundervisning. Om smittläget ytterligare försämras kan vi snabbt övergå till distansundervisning på heltid, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum