Svensk Innebandy

Innebandyfesten 2024 arrangeras i Växjö

Dela
Innebandyfesten är tillbaka i Växjö och Fortnox Arena när USM-festen arrangeras 2024. Det blir tredje gången som Växjö står som värd för Innebandyfesten. ”Fantastiskt roligt att återigen få chansen att bjuda deltagande lag och publik till Fortnox Arena och Växjö som stad”, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef Svensk Innebandy.
Foto: Svensk Innebandy
Foto: Svensk Innebandy

Sedan säsongen 21/22 är Innebandyfesten uppdelad i två evenemang, USM-festen och JAS-festen. Nu kan Svensk Innebandy tillsammans med Växjö stad och Växjö IBK med glädje meddela att Innebandyfesten återvänder till Växjö våren 2024 i form av USM-festen.

USM-festen 2024 spelas den 5-7 april. Att då återvända till Växjö och Fortnox Arena ska bli väldigt roligt, berättar Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef hos Svensk Innebandy.

– Det ska bli fantastiskt roligt att återigen få chansen att bjuda deltagande lag och publik till Fortnox Arena och Växjö som stad. Att vi sprider våra ungdomsarrangemang runt om i landet är något som vi lägger stor vikt vid och Växjö har tidigare visat ett stort engagemang för Svensk innebandy, säger Stefan Jonasson och fortsätter: 

– De har alltid varit i framkant i att vilja arrangera våra kronjuveler där de tidigare exemplariskt arrangerat allt från landskamper till Innebandyfesten och även U19-VM 2017. Vi skulle återvänt redan 2020 men tvingades då ställa in. Nu får vi äntligen chansen att besöka en av landets finaste anläggningar igen i Fortnox Arena tillsammans med andra högklassiga anläggningarna vi ska spela i, och samtidigt bevittna några av de största talanger som svensk innebandy har att erbjuda.

– Kul att vi kan återvända till Växjö med Innebandyfesten 2024, efter att den fick ställas in 2020 på grund av pandemin. Fina arenor och bra lokalt arrangörskap är det som Växjö erbjuder så vi ser väldigt mycket fram emot både tävlingen även vägen fram till tävlingen för att tillsammans skapa en härlig innebandyfest, säger Tobias Linderoth, projektledare.

Staden har varit värd för Innebandyfesten två gånger tidigare, 2016 och 2019. Växjö skulle även varit spelplats 2020 men evenemanget tvingades då ställa in på grund av coronapandemin.

Från Växjö IBK och Växjö stads sida ser man nu fram emot att återigen få välkomna några av landets största talanger i jakten på de åtråvärda SM-tecknen.

– Växjö Vipers är alltid på hugget och har genom året varit medarrangör i ett flertal större evenemang, från Euro Floorball Tour 2012 till U19-VM 2017 och nu återkommer även Innebandyfesten till Växjö och våra fantastiska arenor, vilket vi tycker är roligt och känner oss stolta över. Vi hoppas på en lika härlig fest i innebandyformat som vi regelbundet kunnat erbjuda idrottspubliken i regionen, säger Vipers verksamhetschef Mathias Jordevik.

– Innebandyfesten är ett spännande och viktigt evenemang som stärker Idrottsstaden Växjö. Eftersom det är tredje gången den arrangeras här finns det en väl uppbyggd evenemangsorganisation med Växjö Vipers i spetsen. Jag är övertygad om att vi kommer kunna leverera ännu ett bra USM i innebandy och det känns mycket roligt att återigen få hälsa innebandysverige välkomna till Växjö, säger Sara Almkvist, VD, Växjö & Co

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Svensk Innebandy
Foto: Svensk Innebandy
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum