Innovationsföretagen

Innovationsföretagen – ett nytt förbund som ger en starkare röst åt företag som arbetar med kreativitet och innovation

Dela

Innovationsföretagen är den självklara rösten för kunskapsintensiva och kreativa företag som erbjuder lösningar på svåra utmaningar och rådgivning baserat på gedigen kunskap.

Innovationsföretagen är ett nytt bransch- och arbetsgivarförbund inom Almega och en ny medlemsorganisation inom Svenskt Näringsliv. Innovationsföretagen är den självklara rösten för kunskapsintensiva och kreativa företag som erbjuder lösningar på svåra utmaningar och rådgivning baserat på gedigen kunskap. Förbundet representerar cirka 765 medlemsföretag i en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch.

- Näringslivet och samhället kräver mer innovation och nytänkande i en värld av ständig förändring. Genom Innovationsföretagen tydliggör vi våra medlemsföretags betydelse för samhällsutvecklingen, både i Sverige och i världen. Sverige är bland de bästa länderna i världen på innovation, till stor del tack vare kunskapsintensiva företag med bas i arkitekt- och ingenjörskunnande, säger Magnus Höij, förbundsdirektör Innovationsföretagen.

- Med Innovationsföretagen välkomnar vi vårt sjunde förbund till Almegafamiljen. Förbundet samlar medlemsföretag som är viktiga aktörer i vårt samhällsbygge i allt från avancerade tekniska lösningar och infrastruktur men även inom arkitektur och design. För Almega som helhet är det viktigt att de kunskapsintensiva och innovativa branscher som finns inom Innovationsföretagen vill fortsätta driva och utveckla tjänstesektorns förutsättningar tillsammans med resten av Almegafamiljen. Tillsammans blir vi en starkare röst för viktiga frågor som t.ex. att få till stånd en bättre fungerande kompetensförsörjning och en modernisering av LAS, säger Anna Karin Hatt, VD Almega.

Kreativitet, nytänkande, innovation, forskning och utveckling är bärande delar i medlemsföretagens verksamhet. Förbundsbildningen innebär att Innovationsföretagen får större utrymme att driva nyckelfrågor; tillgång på kompetens, utveckling av utbildningssystemet, rätt förutsättningar för att bedriva affärer, forskning och innovation.

- Innovation är avgörande för Sveriges konkurrenskraft. Genom förbundsbildningen får medlemsföretagen en tyngre röst med större möjlighet att skapa förutsättningar för att bedriva affärer, växa och utvecklas, säger Mikael Vatn, styrelseordförande Innovationsföretagen och Senior Vice President på Etteplan.

Arbetet med förbundsbildningen har pågått under det senaste året. Det nya förbundet har sin bas i bransch- och arbetsgivarorganisationen Svenska Teknik&Designföretagen, som tidigare var en del av Almega Tjänsteförbunden.

För mer information kontakta:

Magnus Höij, förbundsdirektör, 070-310 35 00

Mikael Vatn, styrelseordförande, 0708-81 48 20

Linnea Kvist, kommunikationschef, 070-590 34 45

Kontakter

Om

Innovationsföretagen
Innovationsföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-762 67 00http://www.innovationsforetagen.se

Välkommen till Innovationsföretagen - innovativ design för smarta samhällen

Innovationsföretagen är ett bransch- och arbetsgivarförbund som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch. Det gör vi dels genom opinionsbildning, dels genom att erbjuda medlemsservice.

Läs mer på www.innovationsforetagen.se

Följ Innovationsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Innovationsföretagen

Försiktighetskulturen gör svenskarna till innovativa medelmåttor – ny rapport från Innovationsföretagen1.7.2019 08:45:00 CESTPressmeddelande

Sverige och svenskarna uppfattas gärna som ett av världens mest innovativa folk. En bild som vi med stolthet reproducerar. Vi tar till oss ny teknik, är tidiga med att anamma moderna trender och lyfter upp Klarna, Spotify och Kry som praktiska exempel på den svenska, innovativa folksjälen. Men verkligenheten ser annorlunda ut visar en ny rapport som tagits fram av Innovationsföretagen tillsammans med Kairos Future.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum