Solna stad

Innovativa vinnare av Årets företagare och Årets unga affärsidé

Dela

Solna stad har idag utsett vinnarna av Årets företagare och Årets unga affärsidé, som på morgonen tog emot sina priser tillsammans med Årets CSR-företag och vinnarna av stadens miljöpris.

Prisutdelning till Årets företagare på SEB:s huvudkontor i Arenastaden, Solna.
Prisutdelning till Årets företagare på SEB:s huvudkontor i Arenastaden, Solna.

Många av Solnas företagare samlades på onsdagsmorgonen på SEB:s huvudkontor, för att kora vinnarna av Årets företagare, Årets unga affärsidé, Årets CSR-företag och Solna stads miljöpris 2018.

- Stort grattis till årets vinnare. Det är glädjande att kreativa entreprenörer och innovativa företag fortsätter att välja Solna – det bidrar också till stadens tillväxt och fortsatt positiva utveckling, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Årets företagare

Priset Årets företagare tilldelas i år Björn Sjöstrand med Solnaföretaget Scandinavian Biopharma. Företaget utvecklar ett nytt drickbart vaccin som skyddar mot ETEC – den vanligaste orsaken till diarrésjukdomar hos barn i utvecklingsländer, som leder till hundratusentals dödsfall varje år, men också turistdiarré hos resenärer till tropiska riskområden.

Två starka konkurrenter om priset var Solnakrögaren Fredrik Eriksson, med Restaurang Asplund, en ambitiös restaurang med utbud av hög kvalitet, och Salar Atroshi, med företaget Viafield, ett direktförsäljningsföretag som specialiserat sig inom event och försäljning.

Årets unga affärsidé

Vinnarna av priset Årets unga affärsidé blev Jonathan Bäckström och Sara Danielsson med företaget Zifro. Företaget erbjuder ett webbaserat läromedel för programmering i skolan som både förenklar undervisningen för läraren och inlärningen för eleven. Vinnarna får en prissumma på 50 000 kronor av Fabege, samt en rådgivningscheck från Handelsbanken och PWC.

Årets CSR-pris

Rehab Station Stockholm och BBS Möbler vann Årets CSR-pris. De båda socialt ansvarstagande Solnaföretagen belönades för sin positiva inställning till att ta emot sommarjobbare, personer i praktik och för att ha anställt arbetssökande solnabor.

Årets miljöpris

Solna stads miljöpris tilldelades i år Water Aid Sweden för sitt arbete med att öka tillgången till rent vatten i världens fattigaste länder. Water Aid Sweden med säte i Solna arbetar med insamling, information och påverkansarbete med fokus för att vatten– och sanitetsfrågan ska prioriteras.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Prisutdelning till Årets företagare på SEB:s huvudkontor i Arenastaden, Solna.
Prisutdelning till Årets företagare på SEB:s huvudkontor i Arenastaden, Solna.
Ladda ned bild
Vinnaren av Årets företagare i Solna: Björn Sjöstrand, Scandinavian Biopharma
Vinnaren av Årets företagare i Solna: Björn Sjöstrand, Scandinavian Biopharma
Ladda ned bild
Alla nominerade till Årets unga affärsidé  med morgonens moderator: Åsa Bergström, näringslivschef, Solna stad.
Alla nominerade till Årets unga affärsidé med morgonens moderator: Åsa Bergström, näringslivschef, Solna stad.
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum