Region Örebro län

Insatser för att locka barnen till naturen

Dela

Region Örebro län vill göra det lätt för barn och unga att komma ut i länets natur, och kommer därför att stödja olika vilt- och naturvårdande insatser med 580 000 kronor i år. Det beslutade regionala tillväxtnämnden vid dagens sammanträde.

- Naturen, med allt vad den har att erbjuda, är fantastisk, och jag tror det blir extra viktigt att ta tillvara på det i tider av global oro och osäkerhet. Därför känns det roligt att kunna stötta det lokala naturvårdsarbetet genom den satsning som nämnden beslutade om i dag, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Det beslut Irén Lejegren hänvisar till innehåller bland annat 250 000 kronor till ett skolprojekt som har som mål att göra Bergslagsleden och naturen omkring den tillgänglig för barn och unga. Det blir naturvårdsorganisationen Hopajola som får uppdraget att driva projektet.

- Vi har genomfört liknande skolprojekt tidigare med goda resultat, och jag hoppas att vi nu kan locka ut ännu fler barn och unga i skog och mark, säger Irén Lejegren.

Nämndens beslut innebär även att 260 000 kronor hänvisas till en pott ur vilken intresserade aktörer kan söka medel för vilt- och naturvård, där insatser som riktar sig mot barn och unga samt till personer med särskilda behov kommer att prioriteras.

Vidare valde nämnden att avsätta 10 000 kronor till fortsatt utdelning av Ungdomens naturstipendium som årligen delas ut för att stimulera ungdomar till aktiva insatser för naturen i länet.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Johan Karlström, utvecklingsledare Natur och friluftsliv, telefon: 072-146 76 09

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum