Stockholms stad

Inställda evenemang: Stockholms Kulturfestival & We Are Sthlm 11-15 augusti 2020

Dela

Stockholms Kulturfestival och ungdomsfestivalen We Are Sthlm brukar årligen ske i vecka 33 i augusti. Precis som många andra festivaler har festivalorganisationen landat i att det inte går att fortsätta planeringsarbetet under den rådande pandemin och festivalerna ställs därför in i år.

Stockholms Kulturfestival. Foto: Herman Caroan
Stockholms Kulturfestival. Foto: Herman Caroan

– Vi har jobbat in i det sista för att ha möjlighet att genomföra Kulturfestivalen och vår ungdomsfestival We Are Sthlm. Men det är ett enormt planerings-och förarbete som krävs för att skapa evenemang av denna storlek. Vi har internationella artister som inte kan komma hit eller ta sig hem, samarbeten som inte kan genomföras och utifrån de restriktioner som råder tillsvidare ser vi ingen annan möjlighet än att ställa in i år, säger Linnéa Monteiro, biträdande avdelningschef på evenemangsavdelningen, Stockholms stad.

Beslutet att ställa in festivalveckan i augusti baseras på bedömningen att större evenemang av detta slag, med över 1 miljon besök, kommer att vara bland de sista sammankomster som restriktionerna släpps upp för på grund av risken för smittspridning. Festivalerna har ett flertal samarbetspartners och aktörer som inte kommer ha möjlighet att delta och det råder stor osäkerhet kring möjligheter att genomföra mycket av programmet.

– Det är otroligt många bitar som bygger en festival, bara faktumet att vi inte kunnat få våra tillstånd beviljade än, försvårar arbetet. Alla faktorer sammantaget gjorde att vi inte såg någon möjlighet att kunna genomföra evenemangen, säger Linnéa Monteiro, biträdande avdelningschef på evenemangsavdelningen. 

Fakta om Stockholms Kulturfestival & We Are Sthlm

Startade år 2000: We Are Sthlm
Startade år 2006: Stockholms Kulturfestival
Besök 2019: 1,2 miljoner besök hade festivalerna tillsammans
Arrangör: Kulturförvaltningens evenemangsavdelning, Stockholms stad

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stockholms Kulturfestival. Foto: Herman Caroan
Stockholms Kulturfestival. Foto: Herman Caroan
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför fyra evenemang varje år; Kulturnatt Stockholm, Stockholms Kulturfestival, We Are Sthlm och Nyårsfirandet i city. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Arbetslivets skola Frans Schartaus Handelsinstitut får fortsatt förtroende av MYH19.1.2021 16:29:07 CETPressmeddelande

Under tisdagen 19 januari presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) sin lista på beviljade YH-utbildningar de kommande fem åren. Frans Schartaus Handelsinstitut beviljades nya starter för Hotel Management, Läkemedelstekniker, Medicinsk sekreterare (som nu får dubbla starter), Offentlig upphandlare, Revenue Management & Data Analyst samt TRAC Turism - och Resekonsult.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum