Ömangruppen

Installerar ventilation vid utbyggnad av Torpaskolan

Dela

Nu startar om- och tillbyggnaden av Torpaskolan i Jönköping, där skolan får en tillbyggnad i vinkel på baksidan av det befintliga huset. Ömangruppen ansvarar för installation av ventilation och styr i projektet.

Skiss nya Torpaskolan. Bild: Tengbom / Jönköpings kommun
Skiss nya Torpaskolan. Bild: Tengbom / Jönköpings kommun

Den nya delen av byggnaden kommer att innehålla sex våningar för verksamhetslokaler samt en vindsvåning. De nya lokalerna kommer bland annat att innehålla tillagningskök, matsal, gymnastiksal och personalavdelning. På vindsvåningen byggs ett nytt fläktrum för aggregat.

– Eftersom vi både installerar nya aggregat och samtidigt byter ut ett gammalt så kommer det även att bli ett bättre inomhusklimat för lärare och elever i befintliga delar av huset, säger Antero Hakkarainen, projektledare på Ömangruppen Projekt.

– Men det blir en utmaning att lyfta ut det gamla aggregatet från vindsvåningen och få dit det nya, avslutar Antero Hakkarainen.

Om- och tillbyggnaden av Torpaskolan ska vara färdigställd hösten 2020. Ömangruppen har en utförandentreprenad åt Gärahovs bygg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Skiss nya Torpaskolan. Bild: Tengbom / Jönköpings kommun
Skiss nya Torpaskolan. Bild: Tengbom / Jönköpings kommun
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 180 medarbetare fördelat på 18 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

Axcell Fastighetspartner och Ömangruppen flyttar till nya lokaler i Borås4.6.2020 09:38:21 CESTPressmeddelande

Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner är två systerbolag inom koncernen PropTech Sweden som båda erbjuder tjänster för fastigheter. Ömangruppen erbjuder helhetslösningar för inomhusklimat och energibesparing, medan Axcell tar hand om alla delar inom ekonomisk och teknisk förvaltning. Nu flyttar de in i nya, gemensamma lokaler på Källbäcksrydsgatan 8B, utmed riksväg 40 i Borås.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum