Riksteatern

Internationell succépjäs på Riksteaterturné

Dela
Drama, kärlek och intriger blir det när Karin Enberg sätter upp Barnen för Riksteatern. Barnen är blandning av relationspjäs, psykologisk thriller och drama som ställer frågan om miljöansvar gentemot kommande generationer. Barnen nominerades 2018 till bästa pjäs både i USA och Australien. Premiär den 16 september i Bollnäs.
Fotograf: Sven Prim
Fotograf: Sven Prim

Handlingen utspelar sig i en lånad liten stuga på den engelska östkusten. Efter katastrofen blir det pensionerade paret Robin och Hazel tvungna att flytta utanför strålningsområdet. Plötsligt en dag dyker Rose upp hos Hazel och Robin. De var alla en gång kollegor och vänner på det närliggande kärnkraftverket. Varför dyker hon upp efter alla dessa år? Vad vill hon egentligen?

- Barnen är viktig och relevant då den ställer existentiella frågor om livsval och konsekvenser. Men den är också ett roligt, sorgligt och hemskt relationsdrama. Hazel, Robin och Rose har varit bortskämda med att i stort ha kunnat få vad de velat och lever i tron att de ska finnas för evigt, säger Karin Enberg, regissör.

Barnen är flerfaldigt prisbelönt och skriven av den hyllade brittiska dramatikern Lucy Kirkwood. Karin Enberg har nyligen regisserat föreställningen Jord för Riksteatern. De tre rollerna spelas av Agneta Ahlin, Astrid Assefa och Per Burell. Barnen kommer att turnera på 37 orter runt om i Sverige.

- Jag hoppas att karaktärernas olika inställning till den katastrof som skett och det ansvar som de har för sitt tidigare arbete är något publiken funderar över och bär med sig efter föreställningen. Vad har vi egentligen för ansvar för vår jord och vårt arv till barnen? säger Karin Enberg.

Barnen ingår i ett av Riksteaterns långsiktiga tematiska spår, Människa och natur. Läs mer på http://manniskaochnatur.riksteatern.se

Premiär 16 september, Bollnäs

Medverkande

Agneta Ahlin Astrid Assefa Per Burell

Översättning Kerstin Gustafsson Regi Karin Enberg Scenografi och kostym Lotta Nilsson Komposition och ljudbild Daniel Fagerström Maskdesign Anna Olofson Ljusdesign Peter Stockhaus

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/barnen/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/barnen

Kontakter

Anna GerdinPress- och PR-ansvarig08-531 99 354anna.gerdin@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Sven Prim
Fotograf: Sven Prim
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum