Vänsterpartiet Malmö

Internationella kvinnodagen 8 mars

Dela

Vänsterpartiet Malmö är glada att åter kunna bjuda in till stor demonstration på internationella kvinnodagen den 8 mars 2022. Årets paroll är "Våra kroppar, våra liv - Jämlik vård åt alla!".

- Pandemin har satt fingret på mycket av det vi i Vänsterpartiet länge har påtalat: Vi behöver en stark välfärd, både för att klara kriser men också för att kunna leva fria, goda, jämlika liv. Det är kvinnor som i störst utsträckning arbetar inom förskola, skola, vård, omsorg och socialtjänst och inte minst vårdpersonalen har fått slita ont under de senaste åren. Jag ser fram emot att samlas den 8 mars och demonstrera för kvinnors rätt till en jämlik vård, men också för kvinnors rätt till goda arbetsvillkor inom välfärden. Låt valet i höst handla om vår gemensamma välfärd, vårdplatser måste öka, vinstuttag stoppas och rätten till en jämlik vård måste säkras, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd som inleder talen på Gustav Adolfs torg. 

Demonstrationen samlas på Gustav Adolfs torg klockan 18:00 den 8 mars och arrangeras i samarbete med Vänsterpartiet Malmö, Ung Vänster Malmö, Kvarnby Folkhögskola och ABF Malmö. Bland talarna på Gustav Adolfs torg syns, förutom representanter från Vänsterpartiet, även Pinar Dal från Vårdförbundet. På Gustav Adolfs torg uppträder också artisten Alexandra Shabo.

- Vi ser hur arbetsmiljön i välfärden sliter och drabbar både personal och patienter. Man vill göra ett gott jobb men förutsättningar förvägras en. Vi behöver stora satsningar på en välfärd som ser till att jämlik hälsa är något mer än bara fina ord. Det krävs handling för att alla kvinnor ska få justa arbetsvillkor och få en jämlik och jämställd vård. Under över två år har tusen och åter tusentals kvinnor slitit i välfärden för att se till att hantera pandemin. Förutsättningarna redan innan pandemin var för skrala. Nu är det dags att vi höjer våra röster för att kräva en välfärd som garanterar en jämlik och jämställd hälsa åt oss alla, säger Sara Svensson (V) regionråd som håller tal på Möllevångstorget.

Demonstrationen avgår ca 18:30 mot Möllevångstorget. Tåget leds av trumorkestern Batería Malmö och sambadansarna i VAI!. På Möllevångstorget talar, förutom regionrådet Sara Svensson (V), även Vänsterpartiet Malmös ordförande Maria Dexborg, Elizabet Maturana från Victor Jara och Lisa Strandman från Ung vänster. 

Efter Sara Svenssons tal bjuds det på konsert på Möllan! Vi är stolta över att kunna presentera den fantastiska Malmöbaserade artisten Julie Chikane.

Hålltider: 

  • 18:00 samling Gustav Adolfs torg, musik och tal av bland annat Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd, samt Pinar Dal, Vårdförbundet.
  • 18:30 avmarsch
  • 19:30 tåget anländer till Möllevångstorget, tal av bland andra Sara Svensson (V) regionråd och konsert med Julie Chikane

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Sara Svensson (V) regionråd och Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd
Sara Svensson (V) regionråd och Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum