Åklagarmyndigheten

Internationellt efterlyst person återförs i dag till södra Sverige

Dela

En kvinna som i dag anländer till Sverige och som varit internationellt efterlyst kommer att ställas inför häktningsdomstol misstänkt för grov egenmäktighet med barn. Frågan om hon kommer att vara fortsatt häktad ska prövas i Lunds tingsrätt.

En kvinna som varit häktad i sin utevaro och internationell efterlyst sedan 2014, kommer inom kort att ställas inför en häktningsdomstol vid tingsrätten i Lund.

– Kvinnan har tagit med sig sitt barn till Mellanöstern, då 2,5 år gammalt, under förespegling att de skulle på en semesterresa till Turkiet. Barnet kommer nu att återförenas med pappan som är ensam vårdnadshavare. Utredningen fortsätter med att vi håller förhör med den misstänkta kvinnan, säger kammaråklagare Claudio Gittermann vid Åklagarkammaren i Helsingborg.

B-nummer i Lunds tingsrätt 5335–14.

Kammaråklagare Claudio Gittermann har i nuläget inga fler kommentarer.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum