Stångåstaden

Investeringsstöd sänker hyran i nybyggda studentbostäder

Dela

Stångåstadens dotterbolag Studentbostäder har precis byggt färdigt 85 studentbostäder i stadsdelen Lambohov i Linköping. De första hyresgästerna flyttade in i mitten av januari, lagom till terminsstart. Nu får de ett glatt besked då det står klart att bygget beviljas statligt investeringsstöd. Stödet innebär att hyran kan sänkas med cirka 700 kronor i månaden med bibehållen lönsamhet.

85 nya studentlägenheter har byggts i stadsdelen Lambohov i Linköping. Foto: Andreas Äijä, Stångåstaden
85 nya studentlägenheter har byggts i stadsdelen Lambohov i Linköping. Foto: Andreas Äijä, Stångåstaden

-          Vi är givetvis glada att vi kan erbjuda våra hyresgäster en sänkt månadskostnad. Vi har levt med en överhettad byggmarknad med stora kostnadsökningar under flera års tid. Det statliga investeringsstödet är ett exempel på åtgärd för att komma ner på lägre hyresnivåer vid nyproduktion av framför allt mindre lägenheter, säger Fredrik Törnqvist, vd på det kommunägda bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping.

Investeringsstödet lämpar sig framför allt vid produktion av mindre lägenheter. Det här är första gången Stångåstaden eller dess dotterbolag Studentbostäder har kunnat ansöka om stödet. Stångåstaden kommer även att ansöka om investeringsstöd för den nya fastighet man planerar att bygga i Skäggetorp som ersättning för den fastighet som drabbades av en brand i juni förra året.

De nya studentlägenheterna som nu beviljats investeringsstöd ligger i stadsdelen Lambohov, på cykelavstånd från Linköpings universitet. De är på ett rum och kök och är 29 kvadratmeter.

-          Den här terminen ser vi att det varit lättare för nya studenter att få tillgång till en bostad i Linköping. Det beror till stor del på att vi är flera aktörer som satsar på att bygga nya studentbostäder för att kunna tillgodose den stora efterfrågan. Vi ser att många studenter idag efterfrågar en egen lägenhet och därför är vi glada att kunna erbjuda 85 nya lägenheter med eget kök och badrum, dessutom i ett attraktivt läge nära universitetet, säger Fredrik Törnqvist.

Förutom lägenheterna i Lambohov hoppas Studentbostäder att under året kunna påbörja 150 nya studentbostäder i Ryd och ytterligare 150 bostäder i kvarteret Flamman. Projekten är dock beroende av att detaljplanerna vinner laga kraft.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

85 nya studentlägenheter har byggts i stadsdelen Lambohov i Linköping. Foto: Andreas Äijä, Stångåstaden
85 nya studentlägenheter har byggts i stadsdelen Lambohov i Linköping. Foto: Andreas Äijä, Stångåstaden
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum